• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marina Abramović vratila nagradu

Poznata umetnica zahvalila se na nagradi "Sava Šumanović" za likovnu umetnost, navodeći da ne može da je prihvati zbog spora sa predsednikom žirija Slavkom Timotijevićem.

Abramovićeva je objasnila da zna da je sličan problem imao i umetnik Dragoljub Raša Todosijević, koji je nedavno vratio "Politikinu" nagradu za 2009. godinu, jer mu Timotijević nije vratio umetničke radove, koje mu je ovaj dao pre nekoliko godina.

"Ovom prilikom želim da Vam se lično obratim da zamolite Slavka Timotijevića da mi vrati fotografiju koju sam mu pozajmila za izložbu pre šest godina. Što se tiče nagrade ‘Sava Šumanović’, pod navedenim okolnostima, na žalost, ne mogu da je primim", navela je Marina Abramović u pismu urednici Galerije Bel Art Vesni Latinović.

Todosijević je prošle nedelje vratio "Politikinu" nagradu za najbolju izložbu u 2009. godini uz obrazloženje da mu Timotijević nije vratio crteže koje mu je svojevremeno dao na prodaju, piše portal SEEcult.org.

"Slavko Timotijević je odlučio da za sebe zadrži crteže koje sam mu ja odavno dao za dalju prodaju uz izgovor, poslužiću se njegovim rečima: ’da se on nije badava trudio da se baš meni dodeli Politikina nagrada i da te moje crteže on zadržava za sebe’ kao nadoknadu za svoj trud. Ako ništa drugo ovo se zaista može odrediti kao očigledna vrsta iznuđenog mita", naveo je Todosijević.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ne volem motiku

Kad se pobrkaju babe i žabe, neko predloži dotičnu gospođu za nagradu "Sava Šumanović", iako ona nema nikakve dodirne tačke sa tom vrstom umetnosti i nagrada...

fotelja

Da, uspeti u Americi znaci biti umetnik, bravo, sljokicenahleb. U Americi svako moze da uspe, ali retko zato sto je umetnik ili intelektualac.

sljokicenahleb

Izvrsna je umetnica,masta joj je beskonacna,uspela je u Americi,cenjena je a opet je tako normalna,prizemna...odusevljavaju me takve osobe. Drzava kao sto je nasa,mislim da je jedina na svetu koja "tera" ljude sa dobrim idejama iz nje i "poklanja" nekom drugom. Da sam na njenom mestu,zaboravila bi na ovu zemlju, ovde se ceni samo idiotluk,kradja i kic.

SERIJE