• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić potpisao memorandume sa Emiraćanima

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić potpisao je danas dva memoranduma o saradnji sa rukovodstvom kompanije Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Memorandum o dokapitalizaciji Jugoslovenskog rečnog brodarstva (JRB), u vrednosti od 20 do 40 miliona evra, Dinkić je potpisao sa generalnim direktorom Al Dahre Hamad Saed Sultan Al Šansiem.

Drugi memorandum, o prodaji 43 hektara zemljišta u Pančevu za izgradnju rečne luke u tom gradu, po ceni od 10.000 evra po hektaru, potpisali su Dinkić, Al Šansi i zamenik gradonačelnika Pančeva Saša Pavlov.

Dinkić je najavio da se potpisivanje konkretnih ugovora za oba projekta očekuje do sredine leta, kao i da će u maju biti potpisan ugovor sa Razvojnim fondom Abu Dabija za izgradnju sistema za navodnjavanje u Srbiji.

Al Dahra bi na osnovu potpisanog memoranduma trebalo da postane manjinski vlasnik JRB-a, sa 30 do 49 odsto akcija, a novac koji Al Dahra uplati za taj manjinski udeo biće iskorišćen za obnovu rečne flote, u nabavku novih brodova, pojasnio je Dinkić.

Drugi memorandum predviđa izgradnju rečne luke u Pančevu, koja će biti među najvećim u Evropi, istakao je Dinkić. Dodao je da će se odatle izvoziti poljoprivredni proizvodi i druga roba iz Srbije.

On je napomenuo da se očekuje da će Al Dahra i formalno preuzeti poljoprivredne kombinate u Srbiji za koje su potpisani ugovori do sredine leta, odnosno čim bude uplaćen novac.

Dinkić je najavio i da Al Dahra želi do kraja avgusta da počne gradnju prve fabrike stočne hrane na lokaciji kombinata "7. jul" u Surčinu.

(Tanjug, foto: Tanjug, Nenad Milošević)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image