• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telekom Srbija povećao profit

Izvor Tanjug

Telekom Srbija je za prvih šest meseci ostvario neto profit od oko 7,8 milijardi dinara, kazao je danas direktor te kompanije Predrag Ćulibrk.

 Telekom Srbija povećao profit Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Ćulibrk je u izjavi Tanjugu kazao da još nije revidiran finansijski izveštaj za prvu polovnu godine, ali preliminarne analize govore da je ona znatno uspešnija nego što je to bio isti period 2012. godine, podsetivši da je tada ta cifra iznosila 1,5 milijardi dinara.

Govoreći o razlozima povećanja profita, Ćulibrk je objasnio da su se trudili da što više iskontrolišu sve procese u firmi i uštede tamo gde može da se uštedi.

''I makroekonomski pokazatelji su nam išli na ruku, pre svega stabilnost kursa, što je nešto što bi trebalo da odgovara kompletnoj poslovnoj zajedinici u Srbiji'', ocenio je on.

ćulibrk je podsetio da je Telekom u januaru prošle godine uzeo kredit od 470 miliona evra, te je uz druge obaveze prema poveriocima, u drugoj polovini 2012. godine kompanija bila u nezavidnoj situaciji i postavljalo se pitanje kako će isplivati sa svim tim obavezama.

''Danas mogu da kažem da će Telekom za ovih sedam meseci uspeti da izmiri obaveze prema poveriocima koje iznose blizu 200 miliona evra, bez dodatnog zaduživanja. Zaista je veliki uspeh svih zaposlenih u Telekomu Srbije jer smo uspeli da iz redovnog poslovanja obezbedimo i izdvojimo toliki novac da regulišemo naše obaveze prema poveriocima'', naglasio je Ćulibrk.

On je kazao da je pred kompanijom period izazova, ali da će se truditi i da na kraju 2013. godine mogu da iznesu pokazatelje koji će biti afirmativni za Telekom Srbija.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image