• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Patrijarh Irinej blagosiljao Braću Karić u Moskvi

Izvor Beta

Patrijarh Irinej je, u prisustvu ambasadora Srbije, pružio podršku porodici Karić i njihovim poslovima u Rusiji, saopštila je BK Grupa.

 Patrijarh Irinej blagosiljao Braću Karić u Moskvi

Patrijarh Irinej posetio je Poslovni centar Jefimija, u vlasništvu BK kompanije u Moskvi i pružio podršku porodici Karić, saopštila je danas BK Grupa, dodavši da je poseti prisustvovao i ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić.

"Patrijarh Irinej je pružio ogromnu podršku porodici Karić u njenoj ekonomskoj borbi u vremenu teške globalne krize u kojoj, uprkos svim teškoćama, upošljavaju hiljade radnika", navodi se u saopštenju BK Grupe.

Kako je preneto, patrijarh je u knjizi utisaka zapisao da je malo kompanija koje na sličan način promovišu srpsku istoriju, kulturu i tradiciju van granica Srbije, kao što to čini BK Grupa.

"Sa osobitim ponosom posetio sam ovo srpsko zdanje u slavnoj Moskvi. Porodici Karić želim puno uspeha na svim poljima delatnosti. Posebno im zahvaljujem što i tako daleko od Srbije vode dnevnu borbu za opstanak kosovskih svetinja, a posebno manastira Pećke patrijaršije", zapisao je patrijarh Irinej u knjizi utisaka, saopštila je BK Grupa.

Jedan od osnivača BK Kompanije, poslanik Dragomir Karić, rekao je tom prilikom u Moskvi da je poseta patrijarha, mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i drugih sveštenika u njegovoj pratnji, velika čast za porodicu Karić i sve zaposlene u BK kompaniji i poručio da će porodica Karić "učiniti sve da poslovni kontakti i suživot Albanaca i Srba na Kosovu što pre zaživi".

"Naša borba za nasleđe Srpske pravoslavne crkve biće večna", zaključio je Karić.

Prvi čovek konglomerata braće Karić, Bogoljub Karić, u bekstvu je od srpskog pravosuđa zbog privrednih mahinacija.

Komentari 23

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

GM

Niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno, a svako ima pravo da trazi btlagoslov ili oprost od crkve, tako da ne vidim nista lose u ovome, samo ne vidim ni zasto se uopste pridaje znacaj i pise o tome. Patrijarh samo izvrsava duznost.

Gagi

Karici su zasluzili ovu posetu.Postuju crkvu,porodicu,Srbiju.Mediutim Srbija njih nepostuje,vec godinama se vodi negativna kampanja i satanizacija ove porodice.Kada bi novinari imali barem malo savesti i postenja i poceli da pisu na osnovu cinjenica narod bi imao sasvim drugo-pozitivno misljenje o porodici Karic.Nigde niko nije objavio kolika je vrednost u milijardama evra koju su oduzeli ovoj porodici(mobtel i BK tv).Zar to nije dovoljna garancija da Bogoljub Karic moze da se vrati u svoju zemlju i kao slobodan covek ucestvuje u procesu koji se vodi protiv njega.

xy

Imali smo patrijarha sveca, a sad ...

special image