• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pruga Beograd -Subotica među prioritetima"

Izvor Tanjug

Ministar saobraćaja izjavio u Novom Sadu, prilikom promotivne vožnje novog motornog voza, da su Koridor 10 i pruga Beograd - Novi Sad- Subotica prioriteti Vlade Srbije u železničkom saobraćaju.

Čestitajući "Železnicama Srbije" na puštanju u rad poslednje, dvanaeste dizel-motorne garniture ruskog voza, koje su srpske železnice kupile zahvaljujući kreditu Međunarodne železničke banke, Mrkonjić je naglasio izuzetnu važnost toga što novi vozovi idu ovom prugom.

"Pruga Beograd - Novi Sad - Subotica - Budimpešta bila je prioritet i u prethodnoj Vladi Srbije, a i danas je", rekao je Mrkonjić novinarima i da "nema rekonstrukcije ciljeva, barem kada se govori o saobraćaju".

On je naveo prioritetne projekte koji se ostvaruju u svim vidovima našeg saobraćaja i naglasio da ti ciljevi i njihovo ostvarivanje uslovljava i kadrove koji će to da rade.

" Ono koji budu sposobni da rade, oni će i ostati", istakao je Mrkonjić.

Novi dizel motorni voz ruske proizvodnje, kojim su se danas, u promotivnoj vožnji od Novog Sada do Futoga prevezli ministar Mrkonjić, predstavnici grada Novog Sada i rukovodstva "Železnica Srbije", kao i mnogobrojni novinari, saobraćaće na relaciji Novi -Sad - Sombor - Subotica i imaće sedam polazaka dnevno.

Kako je navedeno u "Železnicama Srbije" uvođenje u saobraćaj te nove dizel motorne garniture, umesto starih španskih vozova, koji su do sada saobraćali na toj relaciji, značajno će povećati kvalitet prevoza i redovnost saobraćaja u novosadskom železničkom čvoru.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image