• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin iz Australije biće direktor Er Srbija

Izvor Tanjug

Direktor nacionalne avio kompanije Er Srbija biće Srbin iz Australije Dane Kondić, koji je donedavno bio na najvišim rukovodećim pozicijama u Etihadu.

On bi Er Srbiju zvanično trebalo da preuzme 31. decembra ove godine, piše "Informer".

Kondić koji je u međunarodnim poslovnim krugovima poznat kao Deni Kondić, dete je srpskih iseljenika sa Kozare u današnjoj Republici Srpskoj, a supruga mu je takođe poreklom Srpkinja.

Budući prvi čovek aviokompanije koja će naslediti Jat danas će u Beogradu prisustvovati potpisivanju sporazuma o strateškom partnerstvu Srbije i Etihada iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Kako saznajemo, kompanija iz UAE još pre tri meseca odlučila je da na čelo Er Srbije postavi Kondića, koji ima višegodišnje iskustvo upravljanja u vodećim svetskim avio kompanijama.

Etihad će u skladu s ugovorom o strateškom partnerstvu imenovati Kondića za direktora kompanije - navodi "Informerov" sagovornik upućen u pregovore.

To potvrđuje i sadašnji vršilac dužnosti generalnog direktora Jata Velimir Vukašinović, koji kaže da poznaje svog naslednika i da s njim ima odličnu saradnju.

"Upoznali smo se pre tri meseca u Abu Dabiju. On je dobra osoba i odličan je za ovaj posao. Rođen je u Australiji, ali zna srpski, tako da neće imati nikakvih jezičkih barijera. Ima veliko radno iskustvo u oblasti komercijalnog vazdušnog transporta, industriji turizma i menadžmentu i veliki je profesionalac", navodi Vukašinović.

Kako dodaje, Kondić je veoma vezan za ovo podneblje, a ima rođake u Beogradu i Potkozarju u Republici Srpskoj, odakle su mu poreklom roditelji.

"Čak i njegova deca govore srpski, a i žena mu je poreklom Srpkinja. Često je dolazio u Srbiju i pre ovoga. Na ovo mesto došao je jer poznaje mnogo ljudi u avio saobraćaju. Poznaje i Džejmsa Hogana, pa nema sumnje da ga izuzetno ceni", smatra Vukašinović.

On se nada da će s Kondićem dobro sarađivati.

"Kada smo se upoznali, rekao mi je: 'Ovde sam da bih sarađivao s vama'. Mislim da će nam veoma značiti u kompaniji", ističe Vukašinović.

"Informer" je pokušao da stupi u kontakt s budućim prvim čovekom Er Srbije, ali je on kratko poručio da pre potpisivanja ugovora ne može da govori za medije.

Tagovi

jat

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran.R

E to ce tek spasd.MA NAJACI SMO

Neshko

Ovaje isti Nikolas Kejdž:)...

tijana

uzalud su mu roditelji putovali preko bare u daleki..daleki svet

special image