• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simpo ipak ide u blokadu?

Izvor Fonet

Simpo je dužan sedam milijardi dinara. Poreska uprava sačekaće još nekoliko dana izmirenje poreza, ali zbog nulte tolerancije na neplaćanje, moraće da ide u blokadu računa, izjavio je direktor Poreske uprave Ivan Simič.

Na tribini sa članovima Asocijacije malih i srednih preduzeća, Simič je rekao novinarima da će odluka o
eventualnom blokiranju računa FK Partizan, biti doneta danas popodne.

Govoreći o radu Poreske uprave, Simič je naglasio da su uvedene kontrole plaćanja poreza koje nekada nisu postojale.

"Kad sam izneo ideju da idemo u Guču, rekli su mi da Guču ne smem da diram. Ja sam rekao, hajde da vidimo, i znate kakvi su bili rezultati", istakao je Simič.

Poreska uprava je kontrolisala i izdavanje fiskalnih računa na Birfestu, a poreski inspektori će se, kako je rekao, pojavljivati na svim sličnim manifestacijama.

"Što je najgore, kako je rekao, "mi najavimo da ćemo doći, pa i pored najave otkrijemo da se ne izdaju fiskalni računi. Iznenađuje kako neki misle da mi nikada nećemo doći", rekao je Simić.

Kao jedan od glavnih problema u radu Uprave, Simić je naveo činjenicu da "neki zaposleni, za posao koji imaju, smatraju da je večan".

"Nikog ne mogu da otpustim, koga god da otpustim on se, još jači, vrati preko suda nazad", ukazao je Simić.

Kineske prodavnice takođe predstavljaju problem za Poresku upravu, rekao je Simič, i dodao da je pre nekoliko meseci obišao jedan hangar gde se skladišti roba poreklom iz Kine.

"Kontrolisali smo nekoliko kineskih prodavnica i, naravno, rezultat je bio katastrofalan. Trebalo bi prilikom uvoza detaljno kontrolisati da li se ta roba uvozi kao tekstil ili kao keramika, ali za to je potrebno još radnika i u Poreskoj upravi i u Carini", rekao je Simič.

Direktor Asocijacije malih i srednjih preduzeća Milan Knežević je rekao da se u Srbiji, u ovom trenutku, između 50 i 60 odsto ukupnog prometa roba i usluga odvija van poreskih zakona.

"Uzmite kao primer Birfest. Pod pretpostavkom da je svako na Birfestu potrošio pet evra, utajen je porez u iznosu koji grad Beograd godišnje izdvaja za kulturu", rekao je Knežević.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

alesso

posle drzave najveci akcionar Simpa je Ivan Miljkovic..Ivane i ti nadje gde da ulozis pare

special image