• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lidl: Kupujemo zemljište, Srbija povoljna

Izvor Tanjug

Nemački trgovinski lanac "Lidl" trenutno kupuje zemljište za markete na srpskom tržištu, a Srbiju vidi kao zemlju povoljnu za investiranje, rekli su u toj kompaniji.

"S obzirom da smo u Srbiji krajem 2010. godine registrovali naše preduzeće, naglašavamo da se nalazimo u fazi ekspanzije i kupovine zemljišta za naše markete", izjavila je Tanjugu Jovana Krstić iz sekretarijata za nekretnine Lidla u Srbiji.

Ona je rekla da dosadašnji rezultati ekspanzije tog trgovinskog lanca predstavljaju nastavak ulaganja u srpsko tržište, što je dokaz da su Srbiju prepoznali kao zemlju povoljnu za investiranje.

U Lidlu su potvrdili da su do sada kupili zemljište za markete u Valjevu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Smederevu, kao i u Beogradu, ali nisu mogli da odgovore na pitanje na kojim tačno lokacijama se nalaze ta zemljišta.

"U ostalim gradovima širom Srbije aktivno radimo na realizaciji kupovine zemljišta", rekla je Krstić.
U Lidlu navode i da nisu u mogućnosti da preciziraju mogući datum otvaranja marketa u Srbiji.

"Lidlova politika poslovanja u Evropi je kupovina više zemljišta i istovremeno otvaranje više objekata. Takav način poslovanja preuzet je i u Srbiji", izjavila je Tanjugova sagovornica.

Krstić je rekla da u ovoj fazi poslovanja "Lidl" ne može da navede detaljnije informacije u vezi asortimana robe, ali da "mogu obećati da će asortiman biti raznovrstan i da će se truditi da zadovolje potrebe i želje budućih kupaca"

Prema ranijim najavama zvaničnika Vlade Srbije, "Lidl" bi prve markete u Srbiji trebalo da otvori sledeće godine, a u prvoj fazi planirano je otvaranje 15 maloprodajnih objekata od 2.000 kvadrata u 15 srpskih gradova.

Lidl je jedan od najuspešnijih trgovinskih lanaca prehrambenih proizvoda u Evropi, gde je zastupljen sa više od 9.000 prodajnih objekata.

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Idealista

Osnovni preduslov za nize cene je konkurencija- tako da ovi sto se pitaju sta ce nam Lidl i ostali hiper marketi, grese. Dalje, Lidl je u osnovi hard diskont, sto znaci da ne ulazu previse u ambalazu svojih proizvoda, ne ulazu u jake reklame i sredjene rafove. Prosto nize cene imaju svoju zaledjinu, ali ne na racun kvaliteta. Svako ima izbor gde kupuje, ali nema razloga za sabotiranje konkurencije.

Ivan

ako vam se ne kupuje kod njih ne morate niko vas ne tera, ali prvo da sacekamo da se ti marketi otvore a ako budu cene npr.kao u Grckoj prvi ce te se nabijati u redove kako bi pazarili bilo koje namirnice kod njih. Trenutno u Grckoj su cene u lidlu najskuplje

Mare

Vidim po komentarima da svima odgovaraju cene u maxiju, i ostalim nasim prodavnicama - pa izvolite gospodo, punite dzepove njima. Kupovao sam u Lidlu, i ako cene budu bile kao u inostranstvu - opet ce generalno biti jeftinije nego u nasim radnjama. Kupovacu tamo gde je odnos cena-kvalitet najbolji, a za to kome dajem pare me odavno nije briga. Ionako se od tih para nece ovajditi onaj ko treba - gde god ih ja trosio.

special image