• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ratari nastavljaju blokadu puteva do ponedeljka

Izvor Beta

Poljoprivrednici iz južnog Banata, nezadovoljni otkupnom cenom pšenice, kukuruza i suncokreta, saopštili su danas da će do ponedeljka nastaviti da blokiraju puteve.

Oni će traktorima, na svaka dva sata, uz sat vremena pauze, blokirati novi put Pančevo-Beograd i put Pančevo-Jabuka.

Član Organizacionog odbora protesta Jovan Negovan rekao je agenciji Beta da je protest, koji je počeo u sredu, nastavljen jutros u šest sati, o čemu je sinoć odlučeno posle neuspešnog sastanka s ministrom trgovine Rasimom Ljajićem.

"Blokada puta Pančevo-Beograd i Pančevo Jabuka biće nastavljena na svaka dva sata, uz sat vremena pauze, sve do devet večeras, kada će se traktori sklonini pored saobraćajnica, da bi bila nastavljena u nedelju ujutru u šest sati po istom principu sve do ponedeljka ujutro", kazao je Negovan.

On nije mogao da precizira dalje poteze poljoprivrednika, navodeći da će o tome naknadno odlučivati Organizacioni odbor, ali je istakao da ratari i dalje žele susret sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem I prvim potpredsednikom Vlada Aleksandrom Vučićem.

Ponovio je da je za proizvođače suncokreta neprihvatljiva cena od 24 dinara za kilogram, koliko su im ponudili prerađivači, podestivši da je prošlogodišnja cena bila 55 dinara.

Poljoprivrednici iz južnog Banata, nezadovoljne otkupnim cenama poljoprivrednih proizvoda, počeli su proteste u sredu ujutro.

Oni su želeli da sa nekoliko stotina traktora u protestnoj vožnji dođu ispred Vlade Srbije i svoje zahteve za rešavanje problema predaju premijeru Ivici Dačiću i vicepremijeru Aleksandru Vučiću, ali ih je policija zaustavila na ulazu u Pančevo.

Poljoprivrednici su blokirali pančevačku luku i luku na Dunavu I silose kompanije Graneksport iz Pančeva i podržali blokadu uljara u Zrenjaninu i Novoj Crnji.

Nakon što su u četvrtak predali svoje zahteve i predloge za rešenje problema Vladi Srbije, juče su više od dva sata su razgovarali sa ministrom trgovine Rasimom Ljajićem koji im je porucio da država ne određuje cene proizvoda, pa ni otkupne cene useva.

Poljoprivrednici traže da prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić suzbije kartelsko ponašanje u industriji ulja i dogovaranju otkupne cene suncokreta.

Traže i da otkupna cena suncokreta bude 45 dinara za kilogram, dodatni otkup pšenice i kukuruza i suncokreta za potrebe Robnih rezervi.

Predstavnici uljara juče su upozorili da blokade poljoprivrednika nezadovoljnih otkupnim cenama suncokreta ugrožavaju poslovanje uljara i dovode u pitanje otkup ovogodišnjeg roda.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da Vlada ne može da se meša u cene berzanske robe.

"Naš posao je da na najbolji način subvencionišemo poljoprivredu I pomognemo u primeni agrotehničkih mera, a ne da određujemo cene. To je prošlo pre 25 godina", kazao je Vučić u Skupštini Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image