• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Holanđani ulaze u proizvodnju stočne hrane

Izvor Tanjug

Rojal Agrifirm grupa, jedan od najvećih evropskih proizvođača stočne hrane, kupila je 35 odsto srpske kompanije u koju će investirati 30 miliona evra u naredne tri godine.

Specijalizovana kompanija u okviru Agrifirma, Nuscience, istovremeno je postala većinski vlasnik domaćeg proizvođača vitaminskih i mineralnih smeša za životinjsku ishranu, preduzeća Novi miks, sa udelom od 51 odsto.

Predsednik Agrifirm grupe Loman objasnio je da je reč o kooperativi u kojoj je udruženo 18.000 holandskih poljoprivrednika, a čiji neto prihodi godišnje iznose oko 2,4 milijarde evra.

Potpis pre predsednikom Republike

Ugovor o investiciji čija je vrednost poslovna tajna, u prisustvu predsednika Srbije, Tomislava Nikolića u Privrednoj komori Srbije potpisali su predstavnici Agrifirm grupe i preduzeća Nuscience, Ton Loman i Patrik Kereman, sa većinskim vlasnikom firme Sto posto, Zoranom Vukadinovićem. Prisustvovali su i holandski ambasador u Srbiji Loren Stokvis i predsednik PKS Željko Sertić.

"Mi smo lideri na tržištu Holandije i želimo da ojačamo svoju poziciju ne samo u našoj zemlji, već i van granica Holandije", rekao je Loman, dodajući da kompanija želi da i u Srbiji primeni uspešan poslovni model koji je već razvila u Poljskoj, Mađarskoj i Ukrajini.

On je ukazao da je Rojal Agrifirm grupa izbrala da investira baš u Srbiju, jer poseduje odličan potencijal u agraru, podvukavši da je kompanija Sto posto partner na visokom profesionalnom nivou.

Loman je naglasio da je Rojal Agrifirm grupa ozbiljan igrač koji investira na duge staze i da će kompanija, u koju uđe, dugo ostati u toj grupi.

Kompanija Sto posto lider je u proizvodnji stočne hrane u Srbiji, sa 10 odsto udela na tržištu. Nastala je privatizacijom ruinirane fabrike u Velikoj Plani, koja je za 10 godina prerasla u modernog i stabilnog proizvođača, sa 150 zaposlenih.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

gasi

Udruzenje od 18 ooo hiljada?! Pa kod nas i kad se dvojica udruze jedan drugog zajebu.

special image