• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ratari blokadi Pančeva dodali i "rampu" kod Vršca

Izvor MONDO/Agencije

Nezadovoljni poljoprivrednici nastavili su blokadu novog puta Pančevo - Beograd, a na dva sata zaustavljaju saobraćaj kod Uljme ka Vršcu. Za ponedeljak se najavljuje i blokada ulaska u Zrenjanin i Srpsku Crnju.

Policijski inspektor PU Pančevo Jovica Antonić kaže da poljoprivrednici drže blokiran saobraćaj ispred Vršca na dva sata, a nakon čega pustaju vozila narednih 30 minuta.

"Put prema Jabuci blokiran je sa oko 20 traktora", rekao je on i poručio da je na protestnim punktovima mirno i da nema nikakvih problema i incidenata.

Predsednik Unije poljoprivrednih proizvođača iz Bavaništa Jovica Jakšić izjavio je Tanjugu da su poljoprivrednici nezadovoljni, jer nisu postigli dogovor o otkupnoj ceni suncokreta i naglasio da su potpuno  blokirali prilaz Vršcu.

"Pristižu nam novi traktori, sve ih je više. Protest će se nastaviti dokle god se ne ispuni dogovor. Blokirali smo Jablanički put, Novi put Pančevo-Beograd, međunarodni put ispred Vršca. U ponedeljak ćemo blokirati Zrenjanin i Srpsku Crnju", rekao je Jakšić.

Poljoprivrednici od uljara traže veću otkupnu cenu - odnosno 35 dinara po kilogramu, umesto predloženih 25.

U Ministarstvu poljoprivrede juče je održan sastanak predstavnika proizvođača i otkupljivača, ali dogovor nije postignut. Poljoprivrednici su najavili da će blokade biti nastavljene do daljneg, ali da očekuju da se situacija reši najkasnije do ponedeljka.

Posle tog sastanka u Ministarstvu poljoprivrede, predsednik Banatske asocijacije poljoprivrednika Jan Husarik je rekao novinarima da su poljoprivrednici izneli svoje stavove, a "uljari nisu imali razumevanja za otkupnu cenu, i ponuđena cena od pre nekoliko dana nije povećana ni za jednu paru".

Na sastanku, koji je inicirao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić, bili su predstavnici svih fabrika ulja iz Srbije i poljoprivrednika ne samo iz Vojvodine, već i ostalih delova Srbije.

Ministar Glamočić saopštio je nakon sastanka da radikalizacija protesta poljoprivrednika nikome neće doneti dobro, i ponovio da Ministarstvo i država ne mogu da utiču na cenu, i da je tržište mesto gde se svi bore za opstanak.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Ne bi bilo problema da je u pitanju trzisna, ali radi se o monopolskoj ceni, a drzava je duzna da spreci monopol na trzistu. Iz ovih razloga podrzavam protest.

ja

Imaju berzu pa neka tamo prodaju. I sta su im gradjani krivi da ih blokiraju.

special image