• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ratari sutra traktorima za Beograd

Izvor Tanjug

Poljoprivrednici nezadovoljni ponuđenom otkupnom cenom suncokreta za sutra su najavili vožnju traktorima za Beograd.

"Večeras će u Zrenjaninu biti održan sastanak poljoprivrednika, gde ćemo razgovarati o nastavku protesta i videti koliko je ljudi raspoloženo da traktorima krene za Beograd", rekao je Tanjugu predsednik Uduženja zemljoradnika u tom gradu Ognjen Rackov.

Predsednik udruženja u opštini Nova Crnja Petar Matijević kaže da je, posle neuspelih razgovora u Ministarstvu poljoprivrede pre tri dana, za sutra prijavljena protestna vožnja traktorima proizvođača suncokreta i iz te pogranične banatske opštine.

"Žetva je u jeku, bilo bi bolje da prerađivači malo popuste, jer za dogovor o ceni još ima prostora i ekonomskih razloga", rekao je Matijević Tanjugu.

On procenjuje da je od prerađivača ponuđenih 25 dinara za kilogram premalo i da bi bilo dobro da dođe do kompromisa, da obe strane popuste, odnosno da uljare otkupe ovogodišnji rod suncokreta po 32 dinara za kilogram.

Pod suncokretom u Srednjobanatskom okrugu je ove godine 45.000 hektara veoma dobrog prinosa i kvalitetnog zrna, a na tom području su i "Dijamant", najveća fabrika ulja na Balkanu i "Banat" u Novoj Crnji.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milo

Samo napred..podrska

Teorija zavere

Pa šta više hoće,dobijaju pomoć od države para ko blata,menjaju kola svaki mesec...a ja ne mogu karticu mts-a kupiti a oni traže više i više !

special image