• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trostruka blokada saobaćaja u Pančevu

Izvor MONDO/Tanjug

Proizvođači suncokerta iz srednjeg Banata odustali su od protestne vožnje traktorima u Beograd, ali su saobraćaj u Pančevu blokirali na tri mesta.

 Trostruka blokada saobaćaja u Pančevu

Nezadovoljni ratari i danas blokiraju puteve na tri lokacije na teritoriji Pančeva, izjavio je Tanjugu samostalni policijski inspektor policijske uprave Pančevo Jovica Antonić. U potpunosti je blokiran novi put za Beograd, kao i put izmedu Glogonja i Sefkerina, prema Opovu, naveo je Antonić.

Ratari organizuju i blokadu Jabučkog puta, ali naizmenično, tako što je put dva sata blokiran, a zatim se pola sata do sat otvara za saobraćaj, kazao je Antonić.

"Zrenjaninski paori, su na sinoćnom sastanku imali različita viđenja o potezima koje bi trebalo preduzeti u nastavku protesta, ali je odlučeno da se, za danas prijavljena, protestna vožnja traktorima za Beograd, zbog niske otupne cene suncokrta odloži", rekao je  sekretar Udruženja poljoprivrednika Zrenjanina Dragomir Mijatov.

Predsednik Udruženja zemljoradnika u Novoj Crnji Petar Matijević rekao je dopisniku Tanjuga da će nezadovoljni proizvođači cenom suncokreta danas u 11 sati blokirati raskrsnicu puta koji vodi ka graničnom prelazu Srpska Crnja - Žombolj i prema Kikindi.

Otkup suncokreta, koji u Srednjebanatskom okrugu zauzima površinu od 45.000 hektara, obavlja se sada bez zastoja, a proizvođači rod predaju na skladištenje, do određivanja otkupne cene.

Nezadovoljni poljoprivrednici su otvoreni za razgovor i čekaju odgovor uljara kako bi se postiglo kompromisno rešenje, izjavio je Tanjugu i predsednik Unije poljoprivrednih proizvođača iz Bavaništa Jovica Jakšić.

Jakšić je naveo da ratari i danas blokiraju novi put Pančevo-Beograd, put Pančevo-Zrenjanin, put Pančevo-Jabuka i međunarodni put za Rumuniju kod Vršca.

Prema njegovim rečima, planirano je da u toku dana bude blokiran i put Beograd-Požarevac, kao i izlaz na autoput kod Požarevca.

Poljoprivrednici će se okupiti i u Kragujevačkoj Rači, a planirana je i blokada puta u Srpskoj Crnji koji vodi ka rumunskoj granici, dodao je Jakšić.

"Zrenjaninci danas nisu izašli na puteve, jer takođe očekuju odgovor uljara", naveo je Jakšić.

On je naglasio da su poljoprivrednici već umorni i nervozni, kao i da u potpunosti razumeju nezadovoljstvo građana koji su pogođeni blokadom određenih putnih pravaca, te da je svima u interesu da se problem reši dogovorom.

Protesti poljoprivrednika u vidu blokada puteva počeli su još 28. avgusta, a oni od uljara trenutno traže veću otkupnu cenu - odnosno 35 dinara po kilogramu, umesto predloženih 25 dinara.

Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić izjavio je ranije da radikalizacija protesta ratara nikome neće doneti dobro i ponovio da Ministarstvo i država ne mogu da utiču na cenu, te da je tržište mesto gde se svi bore za opstanak.

Dogovor o višoj otkupnoj ceni suncokreta nije postignut ni nakon sastanka ministra poljoprivrede sa predstavnicima poljoprivrednih proizvođača i prerađivača održanog 6. septembra.

Ratari procenjuju da je od prerađivača ponuđenih 25 dinara za kilogram premalo i da bi bilo dobro da dođe do kompromisa, da obe strane popuste, odnosno da uljare otkupe ovogodišnji rod suncokreta po 32 dinara za kilogram.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zox

Ni hitne slucajeve ne propustaju. Blokirali su porodicu sa novorođenčem na povratku iz porodilista.

vojvodina

Nenajavljeno treba otici u Beograd i sve blokirati ... ili u potpunosti blokirati ulaz u beograd pa nek tada vise sta im znaci Vojvodina ...

milanche

Kako vas bre nije sramota, dajte ljudima koliko im pripada...da nece mozda ulje sl.godine biti 50 dinara kada je tolika otkupna cena...hoce malo sutra

special image