• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Igre i zvuci Balkana" u Centru "Sava"

Izvor mondo.rs

Plesni spektakl sa 40 igrača biće premijerno izveden 26. oktobra.

Plesni, muzičko-vizuelni spektakl "Igre i zvuci Balkana" u izvođenju trupe "Una Saga Serbica" baziran je na modernizaciji izvornih igara, etno muzike i vizuelnoj estetici sa ciljem da oživi, neguje i promoviše autentično nasleđe narodnih igara iz različitih delova Balkana.

"U cilju podizanja kulturne svesti u zemlji i poboljšanja položaja naše tradicije i kulture u svetu, autori projekta primenjuju modernu vizuelnu tehnologiju u svrhu predstavljanja tradicionalnog etno identiteta Balkana, želeći da pokažu da ovde ima mladih, talentovanih i obrazovanih ljudi koji su spremni da na jedinstven i moderan način predstave kulturno nasleđe našeg regiona. Program će pored igre kao osnovnog elementa obuhvatati i sjajnu scensku postavku. Izvorno nasleđe, zahvaljujući modernoj tehnologiji biće predstavljeno u novom svetlu, pomoću vizuelne impresije, 3D mapirane kulise, uz baletsko-akrobatski pristup koreografiji, modernije muzičke aranžmane i živo izvođenje muzike, sa akcentom na perkusijama", navode organizatori.

Plesna predstava
Izvor: YouTube

Etno-plesačka trupa "Una Saga Serbica" okuplja 40 mladih, talentovanih plesača i umetnika, među kojima su i plesači Narodnog pozorišta, baletske škole "Lujo Davičo", kao i brojnih svetski priznatih plesnih škola. Ovaj spektakl sa potpuno novim scenskim efektima i našim prvacima nacionalnog baleta kao solistima, Bojanom Žegarac, Sanjom Ninković, Milanom Rusom i Igorom Pastorom ostaće trajna vrednost u domenu kulture naše zemlje. Reditelj projekta je Boško Đorđević, kompozitor je Slobodan Marković, dok se kao koreografi potpisuju Ana Krstić, Mirko Knežević, Svetozar Krstić i Nebojša Gromilić, a kostimograf je Irena Beloica.

Muzičko-vizuelni spektakl "Igre i zvuci Balkana" biće premijerno izveden 26. oktobra 2013. godine u Centru "Sava" u Beogradu, a karte po ceni od 800, 900 i 1.000 dinara mogu se naći na blagajni te ustanove.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Voja Kecman

Treba napomenuti da 50% ansambla cine folklorni igraci, jer to ni u jednom clanku nije napisano niti pomenuto. A bez njih ceo projekat bi propao.

Mima

Sve je to lepo, ali to nije srpski folklor. Nego maesavina baleta, sa nekim folklornim pokretima i elementima. Ovakav ples ne prikazuje nikakvu tradiciju. Naravno, sve pohvale za trud i ples, lepo je. Samo to nije ono sto folklor zaista jeste. Nas folklor nema veze sa baletom. Ali u svakom slucaju sve pohvale.

SERIJE