• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kragujevčane više neće vozati Autosaobraćaj

Izvor Tanjug

Gradska uprava Kragujevca će već sutra raskinuti ugovor sa Autosaobraćajem, a poslove prevoza putnika u lokalnom i prigradskom saobraćaju privremeno poveriti Lasti i Vulović transportu.

"Konačno je završena agonija oko prigradskog prevoza, a predstavnici Autosaobraćaja su na sastanku jasno i glasno rekli da nisu sposobni da obavljaju prevoz za račun grada", rekao je član gradskog veća za komunalnu delatnost Zoran Jovanović posle sastanka predstavnika gradske uprave i rukovodstva i sindikata Autosaobraćaja.

On je naglasio da će Lasta i Vulović transport obavljati privremeno poslove prevoza putnika, odnosno do okončanja postupka za odabir prevoznika. Prema njegovim rečima, grad će insistirati da deo zaposlenih u Autosaobraćaju pređe kod novih prevoznika.

S druge strane, direktor Autosaobraćaja Slobodan Sretenović tvrdi da ta odluka gradske uprave nije definitivna i da će najstariji šumadijski prevoznik, čiji radnici od juče štrajkuju tražeći devet plata, učiniti sve na normalizaciji autobuskog prevoza.

Direktor Sretenović tvrdi da odluka o raskidu ugovora nije definitivna i da grad takvu odluku neće doneti bez dogovora s tim preduzećem.

Prema njegovim rečima "ključni problem preduzeća je premostiti narednih mesec i po dana, kada bi trebalo da se pronađe definitivno rešenje za to preduzeće.

"Da smo ovo rešili u martu sada bi imali preduzeće koje bolje funkcioniše", rekao je Sretenović i naveo da se brojni strateški partneri interesuju za Autosaobraćaj, ali i traže da se reši socijalni program i dugovanja prema radnicima.

"Autosaobraćaj" prekinuo štrajk

Zaposleni u "Autosaobraćaju" prekinuli su večeras, nešto posle 18 časova, štrajk kojim su tražili isplatu zaostalih plata, potvrdio je Tanjugu predsednik Samostalnog sindikata Milivoje Bulatović.

"Radnicima je danas isplaćeno po 3.000 dinara, a sutra, uz posredovanje gradske uprave, idemo u Beograd na sastanak u ministarstvu saobraćaja, zbog čega je doneta odluka da prekinemo štrajk", rekao je Bulatović.

Član gradskog veća za komunalnu delatnost Zoran Jovanović veruje da će se gradski i prigradski saobraćaj normalizovati najkasnije do ponedeljka, kao i da će grad insistirati da deo zaposlenih u "Autosaobraćaju" pređe kod novog prevoznika.

U preduzeću "Autosaobraćaj" nadaju se da će im Vlada Srbije odobriti sredstva za realizaciju socijalnog programa jer se polovina od oko 500 zaposlenih izjasnila za dobrovoljni odlazak iz fabrike, a nameravaju i da podignu kredit kako bi isplatili zaostale plate ali i obnovili obrtna sredstva, čime bi, kako ocenjuju u tom preduzeću, bili u povoljnijoj situaciji.

Kako kažu u preduzeću najveći prihod ostvaruju u međugradskom prevozu, ali i na glavnoj stanici od naplate staničnih usluga.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

marko

Konacno,usluga im je katastrofalna

special image