• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Edikt" nas koštao 100 miliona dinara

Izvor Fonet

Za obeležavanje jubileja Milanskog edikta, koje je trajalo deset meseci, utrošeno manje od sto miliona dinara.

Savetnik predsednika Srbije i rukovodilac programa Milanskog edikta Radoslav
Pavlović izjavio je da je za obeležavanje jubileja Milanskog edikta, koje je trajalo deset meseci, utrošeno manje od sto miliona dinara, što je malo više od iznosa koliko je plaćeno za tri dana Nišvila i festivala Egzit.

"Sam program koštao je nešto manje od 100 miliona dinara. Da bi ljudi mogli da razumeju koja je to cifra, treba da kažemo da su tri dana Nišvila, koji svakako treba da postoji, koštali 30 miliona dinara, a Egzita 33 i po miliona", rekao je Pavlović u Jutarnjem dnevniku RTS.

Građani su, prema njegovoj oceni, za deset meseci obeležavanja 17 vekova od donošenja Edikta naučili ko je bio car Konstantn, koautor akta o toleranciji koji je napravio pekretnicu u istoriji hrišćanstva, osnivač Vizantije, i da je na teritoriji Srbije bilo 17 careva.

Pavlović, koji je i predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu, najavio je da će konkurs za novog upravnika biti završen najkasnije do 15. novembra, "verovatno i dosta ranije" i naglasio da će to "prvi put u modernim vremenima Srbije biti konkurs koji će u svim fazama biti potpuno javan".

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nesko

100 miliona je "malo" vise od 33 miliona... ako je to za Vas "mala" razlika mislim da bi trebalo da ostavite taj posao... u svim normalnim firmama ta razlika je ogromna i brinu se o svakom dinaru a vi se ovde bacate sa "sitnih" 67 miliona... inace, za sta su potrosene tolike pare? par predstava u pozoristu preko leta i za ovu jednu centralnu liturgiju? bas bih voleo da pogledam u zavrsni racun te cele manifestacije vezane za edikt...

Nikola

Sve nesto kao, nema se para ovo ono a za ovo se potrosi skoro milion evra.

shejtan

na cega se bacaju pare?!Strasno!I sta vredi ljudima sto znaju ko je bio konstantin.Ostavite se proslosti,gledajte malo i sadasnjost!

special image