• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ršum o Sunđeru Bobu i navijačima

Izvor mondo.rs

Pisac za decu Ljubivoje Ršumović, otkrio da uskoro ide kod Tijanića da vidi da li je moguće da se snimi nova sezona "Fazona i fora", ali i zašto se sa tribina čuju "bezobrazne pesme"...

Pisac Ljubivoje Ršumović, koji je otvorio ovogodišnji Sajam knjiga, otkriva da planira snimanje novih epizoda serije za decu "Fazoni i fore".

"Deca se poistovećuju sa onim što imaju", kaže Ršum i dodaje da kad je prvi čovek Javnog servisa Aleksandar Tijanić skinuo "Fazone i fore" sa programa zato što mu se učinilo da je produkcija skupa, rekao: "Onaj Sunđer Bob je malo popularniji".

"Rekao sam mu da deca to vole jer nemaju ništa drugo. Umesto da uzmu grupu dece i da im prikažu i ovo i ono, pa da ih  pitaju šta im se više sviđa, kupe jeftinije programe za pola dolara po minutu jer bi snimanje kvalitetnog programa bilo možda 100 dolara po minutu", rekao je Ršum u intervjuu "Našim novinama".

"Sa svojim producentom se spremam da idem ponovo kod Tijanića, da porazgovaramo da li je moguće da snimimo još jednu ili dve sezone", dodaje on.

Ljubivoje Ršumović objašnjava i zašto se danas sa tribina stadiona čuju "bezobrazne" navijačke pesme, a ne njegova himna Crvenoj zvezdi "mladići borovi, devojke jele, pošteno se bore za crveno-bele".

"Kriva je televizija koja daje filmove koje je kupila po ceni od dolara za minut. To su programi koji razaraju psihički integritet nacija koje to kupuju. Drugo, ne manje važno - beda u kojoj se nalazi srpski narod. Ni sela ni seljaka više nema. Sad ja tražim da se vrati ono selo, ono u kojem je rasla moja generacija, koja se nije tukla".

Ršum je u intervjuu skrenuo pažnju i na to da bi država trebalo da se bolje pokaže kada je promocija naše pisane reči u pitanju.

"Ne možemo očekivati da Englezi, Španci i Italijani otkriju našu književnost ako mi ništa ne uradimo po tom pitanju. Treba biti svestan koliko je strateški važno da jedna država misli o svojoj kulturi, o svom literarnom stvaralaštvu".

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bane

Dajte pre Kockicu nego Ršuma.... zanimljiviji je!

ljubivoje_ršume_stvara

Kao mali gledao sam fazone i fore, secam se prica o horor filmovima. Sta god da je taj covek uradio valjalo je...Ršum je veliki UM! Ljubivoe i Rasa Popov dve legende i jos su zivi...stvarno steta sta se radi. E sada zasto se pustaju americki crtaci??? A puni su seks simbolike,satanizma i rasizma. Nisu americki crtaci jeftiniji, nego naredjeno je da se to pusta.

Geo

Kupuje se gomila filmova za šaku dolara, vrte se stare serije, ne snimaju se nove emisije za decu, nema ni obrazovnog programa (bar to da repriziraju, ali ne) a Tijanic trazi 100 miliona evra godisnje za RTS...

SERIJE