• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvorena trafostanica u Jagodini

Izvor Tanjug

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajilović, simboličnim presecanjem vrpce, pustila je danas u Jagodini u rad novu trafostanicu 110/20/10 kilovolti "Jagodina 3".

U izgradnju trafostanice je investirano 336.799.758,40 dinara.

Pozdravljajući prisutne, u ime Vlade Srbije, Mihajlović je istakla da nema, niti se mogu očekivati nova radna mesta ako nema infrastrukture, pogotovo ako nema kvalitene i dovoljno električne energije.

"Ovo je znak i za ostale gradove i opštine u Srbiji da moramo da razvijamo distributivni sistem, i da omogućimo svima, građanima i potencijalnim investitorima, da imaju dovoljne količine enertgenata, a bez toga ne možemo očekivati ni jedno novo radno mesto", rekla je Mihajlović.

Posebno mi je zadovoljstvo što je u blizini trafostanice industrijska zona i što se tu grade nove fabrike i otvaraju nova radna mesta, "i nadam se da ćemo svi zajedno učiniti sve što možemo da se i ostali delovi Srbije mogu da pohvale industrijskim zonama i novim fabrikama", dodala je ona.

Danas otvaramo ovu trafostanicu a iskreno se nadam da će ih biti još više, istakla je ministar.

Puštanju u rad nove trafostanice prisustovali su, između ostalih, predsednik Privrednog društva Elektrosrbija Srđan Djurović, predsednik Skupštine grada Jagodine i gradonačelnik Dragan Marković - Palma i Ratko Stevanović.

Pozdravljajućji goste ispred grada, Marković je poručio da je nova trafostanica od izuzetnog značaja za privredu Jagodine, posebno Industrijsku zonu, u kojoj će dogodine proraditi osam stranih fabrika, sedam kompanija iz Italije i jedna iz Ruske Federacije.

U njima će posao do kraja iduće godine naći 3.000 ljudi iz Jagodine i ovog dela Srbije, napomenuo je Marković.

Trafostanicu je izgradila Elektrosrbija Kraljevo i ona će u ovom delu Srbije poboljšati naponske prilike za 59 odsto, izjavio je Djurović i najavio velike investicije u elektroenergetici u Srbiji narednih godina.

Izgradnja nove trafostanice počela je u maju prošle godine. Građevinske radove izvelo je preduzeće Energotehnika Južna Bačka Novi Sad a elektromontažne
Elektromontaža Kraljevo, opremu su isporučili Energoinvest Sarajevo i Kolektoretra Ljubljana, dodao je Djurović.

Ulaskom u pogon i preuzimanjem planiranog konzuma trafostanica 35/10 "Jagodina 1" i 110/20/10 "Jagodina 2", od oko 8.650 kupaca električne energije, značajno će se poboljšati pouzdanost snabdevanja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image