• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simič: Porez za sve, pa i za Kineze

Izvor Tanjug

Direktor Poreske uprave Ivan Simič izjavio je danas da će radnje u dva kineska tržna centra u Novom Beogradu, u bloku 70, morati da poštuju propise.

Simič je pojasnio da će i vlasnici kineskih radnji morati da poštuju propise kao i sve druge radnje u Srbiji - da prijave radnike i prihode, izdaju fiskalne račune i plaćaju porez.

"Mi kao Poreska uprava nemamo ništa ni protiv koga, mi samo želimo da svi plaćaju porez, da imaju prijavljene radnike, da posluju u skladu sa propisima koji važe u Srbiji, i to je cela priča", istakao je Simič u izjavi Tanjugu.

On je naveo da će danas razgovarati sa predstavnicima Udruženja kineskih radnji koji su želeli da se susretnu sa njim.

"Dogovor je veoma jednostavan - ako imaš radnju, prijaviš radnju, prijaviš radnike, sve prihode i plaćaš porez, i život ide dalje, to je veoma jednostavno, nikakva druga stvar ne dolazi u obzir jer šta ćemo da radimo sa onima koji redovno plaćaju porez", naglasio je Simič.

"Mi tražimo samo zakonito poslovanje, poštovanje propisa, a njihova reakcija je bila veoma neobična, to je samo dokaz da nije bilo sve u redu", rekao je on.

Simič je naveo i da nije očekivao da će reakcija vlasnika radnji u kineskim tržnim centrima biti "samozatvaranje", ali da to samo po sebi govori da nemaju sređene papire i sređeno poslovanje.

"Kad smo dva dana pre najavili da ćemo da radimo kontrolu tih radnji, desilo se da je u subotu kada su stigli inspektori terenske kontrole, sve bilo zatvoreno, sa raznoraznim izgovorima, jer verovatno oni nisu mogli da u roku od dva dana registruju fiskalne kase, da prijave radnike", napomenuo je on.

"Šta će se desiti u budućnosti, ja ne znam, mi ćemo svakodnevno da kontrolišemo, kao što kontrolišemo i mnoge druge, tako i kineske radnje", istakao je Simič i najavio da će se nastaviti kontrola poslovanja i u drugim branšama kao što su, recimo, autobuski i teretni saobraćaj.

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Saša

Plaćaju Kinezi tamo gde treba, carinici su se obogatili, a sumnjam da država nema ništa od toga.

Kampanjaro

Mislim da je ovo samo jedna od mnogih zamagljivanja ociju narodu malo se zezaju kinezima a narodu se digne raspolozenje a stvari su u stvari ovakve - Kinezi posluju u Srbiji 14 godina, ne placaju porez uopste, od 10.000 radnji u celoj zemlji a slozicete se puno je to radnji radi 300 prijavljenih ljudi TRISTA..!!!!!I DA ONO POSLEDNJE SVAKE GODINE ONI IZ ZEMLJE CISTO ZBOG NEPLACANJA PDV-A ZARADE I IZNESU MILIJARDU EVRA..!!!!!

Danica

Ja sam mislila da oni sve redovno plaćaju do sada. Kako to da se tek sad Srbija setila da Kinezi treba da krenu da placaju porez? Svasta, pa oni ovde posluju 10godina.

special image