• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"EPS naplaćuje nepostojeće dugove"

Izvor Tanjug

Predsednik niškog Centra za zaštitu potrošača "Forum" Jovan Jovanović, apelovao je danas na Vladu Srbije da spreči Elektroprivredu Srbije (EPS) da građanima "naplaćuje nepostojeće dugove".

Jovanović je na konferenciji za novinare u Pirotu podsetio da Centar još od avgusta meseca apeluje na EPS da uvaži odluku Ustavnog suda koji je neustavnim proglasio obračun zatezne kamate uz upotrebu takozvane komforne metode.

"Na osnovu te odluke  Ustavnog suda uputili smo odmah Elektroprivredi Srbije i Ministarstvu energetike zahtev za preračunavanje i utvrđivanje stvarnog duga i da se onda naprave ugovori o reprogramu dugova i da se  naplate realna dugovanja", rekao je Jovanović.

On je podestio i na stav Vrhovnog  kasacionog suda iz aprila meseca da kamata mora da se preračuna na prosti interesni račun. Primenom tog metoda, dugovi građana bi se za najmanje 60 odsto umanjili i bili bi realni, rekao je Jovanović, apelujući da "vlada koja je osnivač EPS-a stane na put naplaćivanju nepostejećeg duga građana".

Jovanović je danas u Pirotu prisustvovao predstavljanju Centra  za rešavanje potrošačkih prekograničnih sporova, koji će funkcionisati u okviru Evropskog potrošačkog centra Srbije, čiji je osnivač niški Centar za zaštitu potrošača "Forum".

Reč je, kako je napomenuto,  o projektu "Balkanski potrošački most" koga finansira EU.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image