• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korodor 10 do kraja mandata

Srbija ima milijardu i 100 miliona evra u kreditima Svetske banke i dve evropske investicione banke, pa u naredne dve i po godine planira da završi preostalih 250 kilometara autoputa, izjavio je ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić čačanskoj televiziji Galaksija 32.

Srbija ima milijardu i 100 miliona evra u kreditima Svetske banke iz Vašingtona i dve evropske investicione banke, pa u naredne dve i po godine planira da završi preostalih 250 kilometara autoputa, izjavio je ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić čačanskoj televiziji Galaksija 32.

"To znači da je Koridor 10, opravdao svoje poverenje", ocenio je Mrkonjić i najavio da će u naredne dve i po godine, u mandatu ove Vlade, do 1. maja 2012. godine, biti završeno preostalih 250 kilometara autoputa.

"Ono što je planirano, urađeno je, a naravno mogli smo i više", rekao je Mrkonjić, ističući da je važnije od svega šti su, u realizaciji tog projekta, osposobljena srpska građevinska preduzeća.

Ona su, "zbog divlje privatizacije u prethodnim godinama, bila nesposobna da realizuju tako velike projekte, kao što su autoputevi", rekao je Mrkonjić.

Prema njegovim rečima, veoma bi važna bila i izradnja Koridora 11, od Bara, preko Podgorice, Ivanjice, Čačka, Beograda, Vršca, pa sve do Temišvara, naročito za Italijane, koji u Rumuniji imaju 60 hiljada firmi.

"Predsednik Boris Tadić je, nedavno, vrlo kreativno u ambasadi u Italiji, ovaj putni pravac nazvao Koridorom 11 i mi ga tako kandidujemo", rekao je Mrkonjić, najavljujući da će i za taj posao biti dobijeni krediti stranih finansijskih institucija.

Mrkonjić je rekao da bi Srbija trebalo da uđe u realizaciju i projekta vezanog za kupovinu dela Luke Bar, jer će tako izaći na more.

U naredne dve i po godine, dodao je Mrkonjić, planirana je i modernizacija pruga i izgradnja drugog koloseka od Subotice do Beograda, kao i na delovima pruge od Beograda do Niša.

"U planu je da se modernizuje i elektrificira i pruga od Niša do Dimitrovgrada", najavio je Mrkonjić i ocenio da će to biti "sasvim dovoljno za ove dve i po godine."

Mrkonjić je naglasio da je donošenje novog Zakona o bezbednosti u saobraćaju, takođe, jedan od značajnih rezultata ove Vlade.

"Posle deset dana primene tog Zakona, rezultati su frapantni. Više od 50 odsto saobraćajnih nesreća je manje nego u istom periodu prošle godine", precizirao je Mrkonjić.

"Na žalost žrtava još ima", dodao je on, "ali 40 odsto manje, poredeći sa istim periodom lane i 60 odsto manje povreda".

Ovi podaci potvrđuju da je Zakon trebalo doneti, jer je preventivan i nije policijski i selektivan, zaključio je Mrkonjić.


(Fonet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image