• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raskinuta privatizacija Fabrike vagona

Agencija za privatizaciju Srbije raskinula je danas ugovor o prodaji Fabrike vagona "Kraljevo" ukrajinskom Azov impeksu zbog nepoštovanja obaveza iz investicionog i socijalnog programa.

Kako se navodi u sapoštenju Ministarstva ekonomije, koje je predložilo raskid ugovora, Agencija je utvrdila da Azov impeks nije ispunio obaveze prema zaposlenima niti uložio 2,7 miliona evra u Fabriku vagona u drugoj i trećoj godini od privatizacije.

Doneta je odluka i o naplati bankarske garancije i kazni iz ugovara o privatizaciji koji je Azov impeks postao vlasnik kraljevačke Fabrike vagona u aprilu 2006. godine za 200.000 evra, uz obavezu da uloži 6,5 miliona evra u modernizaciju preduzeća.

Predstavnici Ministarstva ekonomije su na današnjem sastanku sa predstavnicima sindikata, rukovodstva i vlasnika Fabrike vagona "Kraljevo" utvrdili da Azov imepks nije ispunio nijedan od zahteva Štrajkačkog odobra.

Vlasnik je do 31. decembra 2009. trebalo da ispuni zahteve Štrajkačkog odbora Fabrike vagona i isplati jedna i po platu radnicima, definiše dinamika isplate preostalih neisplaćenih zarada, i usaglasi isplata regresa za 2006. godinu.

Ministarstvo ekonomije je predložilo raskid kuprodajnog ugovora pošto nijedan od zahteva radnika nije ispunjen, a nisu ispunjene ni obaveza iz ugovora o privatizaciji.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image