Atmosfera pred dodelu Oskara je uzavrela: glumice peglaju haljine za crveni tepih, nominovani bubaju govore, kladioničari trljaju ruke, ali se najviše puši u kuhinji. Volfgan Pak i njegov tim kuvara spremaju razne đakonije.
Gastronomija
I dok se većina bavi nagađanjima ko će sve dobiti ovu prestižnu filmsku nagradu, ima i onih koji brinu o onome od čega se živi - hrani.
Glavni kuvar Volfgan Pak je javnsoti pokazao deo onog što je pripremio zajedno sa svojim asistentima, a što će biti posluženo na balu nakon svečane dodele.
S obzirom na to da je reč o meniju za svetsku filmsku elitu, za “jato u odelima od listera”, sve mora biti savršeno: i ukus i izgled jela, ali i nutricionistički sastav.
Preovlađuju đakonije iz azijske kuhinje, a kompletan meni izgleda ovako:
- dimljeni losos
- kavijar
- krem od mirođija
- nekoliko različitih sireva
- američka pita sa piletinom, krompirom i povrćem
- mini hamburger
- domaći kolač od testa i voća
- slatke kuglice
Foto galeriju pogledajte OVDE.
Hrana je pripremljena u ogromnim količinama, s obzirom na to da će na balu biti 1.500 zvanica, a služiće ih 900 konobara. Tako na primer, samo dimljenog lososa ima oko pola tone!
Naručeno je 1.200 boca "Moet" šampanjca i računa se da će to biti dovoljno, osim ako se ne pojavi Lindzi Lohan.
A da se o svemu vodi računa, potvrđuje i podatak da su losos i piletina “organski” - uzgajani i tretirani tako da zadovolje i najstrože zahteve Društva za zaštitu životinja PETA (People for the Ethical Treatment of Animals).
Dakle, šou može da počne.
(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)