• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Guverner Pitić ili Čupić?

Glavni kandidati za novog guvernera Narodne banke Srbije (NBS) su predsednik UO Sosijete ženeral banke Goran Pitić i Vladimir Čupić, predsednik IO Hipo Alpe-Adrija banke, piše "Blic".

Odluka Radovana Jelašića, guvernera (NBS) da podnese neopozivu ostavku na tu funkciju, posle šest godina na čelu NBS, iako je mnoge iznenadila, nije od juče. Kako kaže izvor lista blizak guverneru, Jelašiću je bilo dosta svega, "a naročito pritisaka javnosti".

"Planirao je da baš na šestogodišnjicu svog mandata da ostavku. Govorio je da neće da živi s neprestanim optužbama i prepucavanjima", kaže sagovornik lista iz vrha vlasti.

Jedan od medijskih kandidata, predsednik Izvršnog odbora "Sosijete ženeral" banke Goran Pitić, nije želeo da danas da komentariše te navode, ističući da tu temu ne bi trebalo postavljati na ličnoj osnovi.

"Pitanje NBS generalno i pozicije guvernera je toliko ozbiljno i važno, jer podrazumeva odnos prema kvalitetu te institucije, njenoj kredibilnosti i nezavisnosti i institucije i funkcije koje predstavlja guverner", rekao je Pitić u izjavi novinarima u hotelu "Hajat".

"U tom kontekstu ja želim da tu priču podržim, tako da je ne komentarišem u javnosti i da ne postavljam ovu temu na personalnoj osnovi", istakao je Pitić.

(Agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image