• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Literarni konkurs Fonda "Laza Kostić"

Fond "Laza Kostić" raspisao je povodom obeležavanja 100 godina od smrti tog pisca, literarni konkurs za decu i omladinu, a glavna nagrada je put u London.

U saopštenju Fonda se navodi da je literarni konkurs raspisan na teme: "Laza je bio drugačiji. Savremenici ga nisu razumeli - zašto bi mene?" i "Laza Kostić i Vilijem Šekspir", a takođe je raspisan i sportski konkurs na temu "Moj prvi sportski uspeh" i na njega mogu da se prijave deca osnovnih, srednjih škola i studenti.

Konkurs će biti otvoren do sredine juna 2010. godine, a prva nagrada je putovanje u London i poseta "Gloub pozorištu", druga nagrada je kompjuter, a treća je izlet "Lazinim stopama", na kome će deca moći da se upoznaju sa mestima koja su bila značajna Lazi Kostiću, ali i sa životom Manastira u Kovilju, kao i institucijama i znamenitim ličnostima koje su živele i radile u Novom Sadu, krajem 19. i početkom 20. veka.

"Cilj konkursa je da se popularizuju dela i dostignuća Laze Kostića kao i zdrav pristup životu kroz učenje, stvaranje, inventivnost i razvijanje sportskog duha kod naše omladine", piše u saopštenju.

U okviru obeležavanja 100 godina od smrti pisca Laze Kostića, Fond "Laze Kostića" će organizoavti niz događaja različitog sadržaja u nekoliko gradova: od Kovilja, pesnikovog rodnog mesta, preko Novog Sada, Beograda i Londona.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE