• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić opomenuo tajkune

Ne bi smelo da se događa da se proda firma u Srbiji a porez plati Kipru, opomenuo je presednik Srbije srpske biznismene.

Predsednik Srbije Boris Tadić uputio je danas poruku privrednicima da vode računa da se ne dogaša da neki domaći biznismen ostvaruje profit u Srbiji a da ima registrovane firme u inostranstvu.

Tadić je u Nikoziji, u izjavi za Tanjug, istakao da se ne meša u slobodu poslovanja domaćih privrednika, ali da želi da im uputi "apel i jasnu poruku" da vode računa o "interesu zemlje u kojoj privređuju i iz koje potiču".

"Primećujem da mnogo naših privrednika ima registrovane kompanije na Kipru. Ono što sam uvideo kao potencijalni problem, je kao što je bilo u prošlosti za vreme vlada Vojislava Koštunice, da se prodaju neka preduzeća koja ostvaruju profite na tržištu Srbije, a registrovana su na Kipru. Tada novac ne ide u Srbiju već u banke na Kipru, a naše banke i država ne dobijaju ništa od poreza”, ukazao je predsednik Srbije.



Kako je u domaćim medijima odavno ukazivano, sve vodeće “srpske” firme zapravo su kćerke firme kompanija u vlasništvu domaćžih biznismena a registrovanih na Kipru, u Luksemburgu, Holandiji, Devičanskim ostrvima ili nekom drugom poreskom raju.

U Nikoziji su danas, inače, Tadić i predsednik Kipra Dimitris Hristofijas su otvorili kiparsko-srpski poslovni forum pod nazivom "Perspektive ekonomske saradnje Kipra i Srbije".

Tadić boravi u dvodnevnoj poseti Kipru, tokom koje se sastao sa Hristofijasom, predsednikom parlamenta Mariosom Karojanom i arhiepiskopom Kiparske pravoslavne crkve Hrizostomosom.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image