• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reagovanje Telekoma na izjavu Dušana Ivkovića

Telekom Srbija odgovorio na izjavu selektora košarkaške reprezentacije Srbije. Za dva dana odluka o tome da li će saradnja sa KSS biti produžena.

Saopštenje Telekoma:

"Iako nije u skladu sa poslovnom praksom da se vrednosti sponzorskih ugovora objavljuju, posle najnovijeg istupa selektora košarkaške reprezentacije Dušana Ivkovića u vezi sa sponzorskim ugovorom između Košarkaškog saveza Srbije i Telekoma Srbija a.d. reagujemo uvereni da srpska javnost mora da bude upoznata sa sledećim činjenicama:

1) Nije tačno da je bilo ko obećavao 600.000 evra ili bilo koji drugi konkretni iznos. Savezu je iz Telekoma Srbija obećano da će novi ugovor biti značajno veći od prethodnog, i on to jeste.

2) Vrednost prethodnog osnovnog ugovora bila je 16,7 miliona dinara. Vrednost predloženog novog ugovora je 85 miliona dinara (povećanje od 5 puta).

3) Pored osnovnog zagarantovanog iznosa, po starom kao i predloženom novom ugovoru predviđeni su bonusi za ostvarene rezultate. Kada se saberu zagarantovani iznosi i bonusi za rezultat, ukupan iznos prethodnog ugovora iznosio je 83,5 miliona dinara, a po predlogu novog ugovora predviđeno je 120 miliona dinara (povećanje od skoro 50%). Napominjemo da su bonusi tako koncipirani da su ostvarivi, s obzirom da su povezani sa plasmanom u četvrtfinale, tj. plasman među 8 najboljih u Evropi, na svetu i na Olimpijskim igrama. Takođe, predviđen je i bonus za samu kvalifikaciju na Olimpijske igre.

5) Nije tačno da generalni direktor Telekoma Srbija a.d. duguje bilo kakav odgovor na bilo kakvu ponudu za lični angažman u Košarkaškom savezu. Svi sportski savezi i klubovi sa kojima sarađujemo, pa i Košarkaški savez, upoznati su sa principijelnim stavom našeg generalnog direktora da ne ulazi u bilo kakve upravne odbore ili komisije sportskih saveza ili klubova koje podržavamo.

6) Na kraju, nije tačno ni da selektor radi volonterski. Mi smo objavili detalje ugovora sa KSS, a neka selektor objavi detalje svog ugovora sa KSS i visinu njegove zarade pa neka narod Srbije sazna celu istinu, za šta se selektor upravo založio. Koliko je istinito da selektor radi volonterski, toliko je istinito i sve ono što je izrekao o saradnji sa Telekomom Srbija.


Napominjemo da smo sve ugovorne obaveze prema KSS izmirivali redovno, a da smo čak, prema potrebama KSS, neke rate uplaćivali unapred. Što se tiče produžetka saradnje sa KSS, organi kompanije će u naredna dva dana doneti konačnu odluku i o njoj obavestiti javnost.

Predstavnicima medija koji žele i lično da se uvere u istinitost gore iznetih tvrdnji, na uvid će biti dostavljeni delovi ugovora sa KSS".

(Telekom Srbija)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image