• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usvojen Master plan infrastrukture Srbije

Nacionalni savet za infrastrukturu usvojio je sinoć Master plan koji odrešuje kako će se u narednoj deseniji ulagati u saobraćajnu infrastrukturu.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je danas da Master plan za Srbiju kao prioritete ističe Koridor 10 i Koridor 11 u drumskom i Koridor 7 u železničkom saobraćaju.

"Generalne smernice odnose se na osnovne vidove transporta - putni, železnički, vazdušni i vodni. Što se putnog i železničkog saobraćaja tiče, tu su prioritet Koridor 10 i Koridor 11, takozvani Beograd- Bar", naveo je Mrkonjić.

Ministar Mrkonjić je kazao da će se u vazdušnom saobraćaju vršiti adaptacija luka, dok je u vodnom saobraćaju prioritet Koridor 7, odnosno, reka Dunav.

"Najvažnija je činjenica da ćemo u narednih 10 godina u programu razvoja Srbije, što se tiče infrastrukture, godišnje ulagati milijardu, do milijardu i po evra", istakao je Mrkonjić.

Ministar je napomenuo da će deo sredstava biti obezbeđen iz evropskih i Svetske banke, jer su to najjeftiniji krediti, a ostali deo iz komercijalnih sredstava na domaćem tržištu.

"Srbija je ponovo veliko gradilište", istakao je ministar Mrkonjić, ističući da je zadovoljan dinamikom izgradnje, što je, kako je rekao i predstavio sinoć na sednici Nacionalnog saveta.

Sastanak Nacionalnog saveta za infrastrukturu održan je kasno sinoć i njime je predsedavao predsednik Srbije Boris Tadić.

Govoreći o ispunjavanju preuzete obaveze da se smanji broj zaposlenih u administraciji, ministar Mrkonjić je rekao da se njegovo ministarstvo "uklopilo u program", tako da neće biti problem da "svi koji rade ostanu da rade".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image