• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković otvorio novu fabriku u "Galenici"

Premijer Mirko Cvetković otvorio je danas novu fabriku čvrsth farmaceutskih proizvoda u zemunskoj "Galenici", vrednu više od 50 miliona evra.

Cvetković je fabriku otvorio u prisustvu potpredsednika vlade Mlađana Dinkića i Ivice Dačića, predsednice Skuštine Srbije Slavice Đukić Dejanović, zamenika gradonačelnika Beograda Milana Krkobabića i drugih državnih zvaničnika.

On je tom prilikom istakao da će "Galenika", uz podršku Vlade Srbije i iz svojih razvojnih kapaciteta, postati konkurentnija na domaćem tržištu i povećati izvoz.

"Vlada podržava izvoznu orijentaciju "Galenike", ali i drugih preduzeća, jer je uvećanje eksporta i promena strukture bruto društvenog proizvoda naš cilj", naglasio je Cvetković.

Srbija od početka godine beleže povoljne rezultate kad je reč o rastu izvoza, ukazao je Cvetković i dodao da je u prvom kvartalu ove godine rast eksporta iznosio, u proseku, 18 odsto, a u pojedinim mesecima isporuke na strano tržište su bile veće i za više od 20 procenata.

Vlada, prema rečima premijera Cvetkovića, podržaga investicije u nauku, istraživanje i razvoj, a time su obuhvaćena, kako je naglasio, ulaganja i u farmaceutsku indusriju.

Cvetković je izrazio zadovoljstvo što se nova fabrika u "Galenici" otvara povodom 55 godina od njenog osnivanja.

Generalni direktor "Galenike" Nenad Ognjenović je izjavio za Tanjug da je kapacitet nove fabrike oko dve milijarde tableta i 100 miliona kapsula godišnje.

Ognjenović je naglasio da će se puštanjem u pogon nove fabrike ukupni kapaciteti "Galenike" udvostručiti.

"U pogonima na površini od 10.000 kvadratnih metara, koji su u potpunosti automatizovani, biće zaposleno 150 radnika, uglavnom visokoobrazovnih", rekao je direktor Galenike i dodao da je fabrika, po planiranom kapacitetu, jedna od najvećih u regionu i da su za početak proizvodnje obezbeđeni svi neophodni svetski standardi.

Nova fabrika je izvozno orijentisana i u njoj će se proizvoditi oko 50 preparata. Plan je da se, pored domaćeg i regionalnog tržišta, obezbedi plasman i u drugim delovima sveta.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image