• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Todorić kupio bioskop "Jadran"

Vlasnik hrvatske kompanije "Agrokor" Ivica Todorić kupio je kultni beogradski bioskop "Jadran", koji se nalazi na Trgu Republike, u najstrožem centru grada, saznaje "Press".

Hrvatski biznismen je kupovinu obavio preko svog lanca marketa "Idea" jer namerava da širi biznis u Srbiji i na ovaj način, piše beogradski list.

Todorić je osim "Jadrana" kupio i bioskop "Voždovac", koji je nekada takođe bio vrlo popularan među Beograđanima.

Ovi bioskopi već dugo nisu u funkciji, a "Idea" je vlasništvo nad njima otkupila od dve kiparske firme, koje su ih preuzele nakon što je u privatizaciji 2007. godine preduzeće "Beograd film" kupio domaći biznismen Nikola Đivanović.

U "Idei" su juče "Pressu" potvrdili da su kupili dva beogradska bioskopa.

"Tačna je informacija da je kompanija 'Idea' kupila bioskope 'Jadran' i 'Voždovac', sa namerom da u skladu sa važećim urbanističkim planom na pomenutim lokacijama razvija onu vrstu biznisa koja je i predviđena važećim urbanističkim uslovima", navode u "Idei".

Na pitanje "Pressa" šta su tačno planovi kompanije "Idea" i da li će na tim lokacijama možda da napravi svoje markete, u hrvatskoj kompaniji tvrde da im to nije namera.

"Nije nam cilj da tamo razvijamo markete. Iako je primarni biznis 'Idee' trgovina, mi želimo u sredine u koje dolazimo da budemo deo socijalnog života građana, pa da uz maloprodaju uložimo i u neke dodatne sadržaje, kao što je i ovaj slučaj", kažu u ovoj hrvatskoj kompaniji.

Oni nisu želeli da odgovore na pitanje od koje su tačno kiparske kompanije i kada kupili ova dva bioskopa, kao i kolika je vrednost tog posla.

Kompanija "Agrokor" Ivice Todorića, u čijem sastavu je i trgovinski lanac "Idea", do sada je u Srbiju uložila 450 miliona evra i zapošljava oko 7.000 radnika.

U Urbanističkom zavodu Beograda kažu da je detaljnim urbanističkim planom bioskop "Jadran" planiran za komercijalne delatnosti.

"Vrsta komercijalnih delatnosti zavisi od potreba investitora. Dozvoljene su sve vrste komercijalnih delatnosti koje ne ugrožavaju životnu sredinu. Za područje duž ulice Vojvode Stepe, gde se nalazi bioskop 'Voždovac', u toku je izrada plana detaljne regulacije" navode za "Press" u Urbanističkom zavodu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image