• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Praćenje uplate staža na sajtu Fonda PIO

Građani koji imaju obavezno socijalno osiguranje, i važeću ličnu kartu uz dobijeni pin kod, mogu u ostvariti elektronski uvid u svoje podatke.

Od danas na sajtu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), https://servisi.pio.rs/gradjani, mogu se videti podaci iz elektronske baze matične evidencije, saopšteno je iz fonda.

Ukucavanjem jedinstvenog matičnog broja i pin koda na portalu fonda građani mogu besplatno i neograničen broj puta videti da li im poslodavci plaćaju doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje i u kom iznosu, da li su prijavljeni, odnosno ođavljeni i s kojim datumina, da li su eventualne promene ažurirane u bazi fonda i drugo.

Kako bi se obezbedila sigurnost i zaštita ličnih podataka korisnika te usluge, predviđene su šifre, odnosno pin kodovi, koje građani besplatno dobijaju na šalteru Fonda jednom i koriste ih trajno ili, u slučaju da ih izgube, mogu dobiti novu šifru, navedeno je u saopštenju.

Šef Informativne službe PIO fonda Jelica Timotijević rekla je danas Tanjugu da se zahtev za izdavanje PIN koda, za proveru ličnih podataka građana u banci matične evidencije, može podneti u bilo kojoj filijali, bez obzira na mesto prebivališta, i to više puta.

"Budući da u našoj evidenciji ima 2,7 miliona osiguranika, očekujemo da će ovaj servis koristiti većina građana i potpuno smo pripremili baze tako da budu pregledne, jasne i čitljive svakom korisniku ove elektronske usluge", kazala je Timotijevićeva.

Ona je objasnila da građani elektronskim putem mogu ostvariti uvid u prijave, odjave, promene, uplaćene doprinose, isplaćene zarade, doprinose po dodatnim delatnostima, pregled poslodavaca i druge usluge.

Timotijevićeva je kazala da se na kraju fajla nalazi link Legende, gde je objašnjeno sve što je napisano na kartici, svaka šifra i skraćenica.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image