• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar: Inflacija će biti u okvirima plana

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević ocenio je da će ove godine biti ostvarena projektovana infacija od šest plus-minus dva odsto.

"U ovoj godini imali smo kretanja cena veća od očekivanih, pre svega nafte i derivata, sve ostalo je bilo predviđeno i mislim da ćemo do kraja godine moći da konstatujemo da smo ostvarili planirane ciljeve u segmentu cena i troškova života", rekao je Milosavljević novinarima u Domu Narodne Skupštine.

Projektovana inflacija za 2010. godinu je šest plus-minus dva odsto.

On je podsetio da je nedavno istraživanje Eurostata pokazalo da je Srbija među evropskim zemljama sa najnižim cenama poljoprivredno prehrambenih proizvoda.

Na pitanje šta očekuje od budućeg guvernera Narodne banke Srbije (NBS), Milosavljević je rekao da je Dejan Šoškić, koji je kandidat za tu funkciju, "izuzetno dobro rešenje" i da veruje da će "u stručnosti i potrebi nezavisnosti institucije biti na visini zadatka".

"Verujem da će izbor pozitivno proći i da ćemo na zajedničkim zadacima sa uspehom raditi", naglasio je Milosavljević.

Upitan kakvu je saradnju imao sa guvernerom NBS u ostavci Radovanom Jelašićem, ministar trgovine je kazao da su korektno sarađivali, da je Jelašić dobro radio svoj posao, "kao i da mu je previše stavljeno u obavezu i zadatak, jer kurs dinara ne zavisi samo od dobrog ili lošeg rada guverenera i NBS, već konkuretnosti privrede, izvoza i proizvodnje"

(agencije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image