• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izvoz "punta" u osam zemalja

Kompanija “Fijat automobili Srbija” potpisala je ugovor o kontinuiranom izvozu “punta 188” u osam država i ubuduće će se na tim tržištima mesečno izvoziti najmanje 400 ovih automobila, saznaju “Novosti”.

Probni kontingent od 225 vozila put nekoliko država krenuo je pre nekoliko meseci, a do kraja prošlog meseca izvezeno je 1.500 “puntića”, pišu "Novosti". Najviše u junu - 500.

Sada ugovori preciziraju ustaljenost izvoza od najmanje 400 vozila mesečno do kraja godine a u kompaniji “Fijat Srbija” procenjuju da će partneri iz inostranstva naručivati i veći broj automobila.

Ugovori o izvozu su potpisani sa partnerima iz Alžira, Maroka, Tunisa, Egipta, Ukrajine, Makedonije i Republike Srpske.

U toku prošlog meseca, “a slična potražnja je i ovog”, na srpskom tržištu je prodato 1.256 vozila, a od početka godine 6.700.

"U toku su pregovori o izvozu 'punta' u još nekoliko država", kaže sagovornik "Novosti" koji je želeo da ostane anoniman.

"Sada je već izvesno da će se umanjena prodaja na domaćem tržištu zbog ukinutih subvencija nadoknaditi izvozom. 'Punto' je i dalje na srpskom tržištu najprodavaniji automobil i njegova distribucija čini više od 40 odsto ukupne prodaje automobila u Srbiji."

Inače, već nekoliko meseci se radi na rekonstrukciji fabrike, a ovih dana radovi su znatno intenzivirani. Do sada je izneto oko 120.000 tona različitog šuta i oko 40.000 tona stare opreme. U toku je rekonstrukcija oko 120.000 kvadrata krovne konstrukcije a uređuje se i na desetine hiljada kvadrata hala.

Načelno je dogovoreno da se u narednu sredu postavi kamen temeljac za novu energanu, što će označiti i početak izgradnje potpuno novog energetskog bloka u koji će biti uloženo oko 70 miliona evra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image