• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: Tražiću odmrzavanje plata i penzija

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je da će idućeg meseca razgovarati sa Misijom MMF-a o odmrzavanju penzija i plata u javnom sektoru.

Dinkić smatra da u vreme krize treba više trošiti, a ne stezati kaiš, jer ako se više novca usmeri u zarade, povećaće se potrošnja, posledično i proizvodnja, a tako će se otvoriti nova radna mesta.

"Osnovni problem naše države u ovom trenutku nije inflacija, niti je to budžetski deficit, ni kurs, već nezaposlenost. Ono što je ključno jeste podstaći građevinsku industriju. Privatni sektor nema novca da ulaže u građevinarstvo, nema ko drugi da pokrene tražnju osim države. Važnije je da se građanima omogući da rade, pa makar država imala kratkoročno veći budžetski deficit", istakao je Dinkić u intervjuu "Blicu".

On je naglasio da je najbolje rešenje da još više podstaknemo javnu investicionu potrošnju, ali izbalansiranu.

Dinkić smatra da postkrizne mere treba postepeno ukidati i to onda kada ne budu potrebne privredi i građanima, ali je ocenio da smo daleko od tog trenutka.

On smatra i da bi trebalo uvesti neku vrstu obavezujućeg depozita radi namirenja štete ljudima koji bi eventualno bili prevareni od turističkih agencija.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image