• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Smederevci" idu širom sveta

Do kraja godine, fabrika "Milan Blagojević" očekuje da će prodati oko 100.000 šporeta, polovina u inostranstvu, od Rusije do Amerike.

Izvoz će biti ostvaren pre svega zahvaljujući dobijenim međunarodnim sertifikatima, koji garantuju kvalitet popularnih smederevskih šporeta, izjavila je generalni direktor smederevske fabrike Sofija Stančić, navodeći da se pre svega radi o znaku CE za kvalitet, koji je neophodan preduslov da bi se bilo koji proizvod pojavio na trzistu Evropske unije.

Dobijeni su i UL standard za američko i GOST R za rusko tržiste, kao i najnoviji nemački standard "BimshV1" (DIN Plus), koji je komplemetaran sa još nekoliko EKO standarda u zapadnoj Evropi ("Artikel 15" u Austriji i "Anex 1" u Francuskoj, na primer).

Usvajanje ovih standarda omogućilo je da se proizvodi iz smederevske farbike nađu na mnogim novim tržištima, pa se tako "smederevci" traže u Nemačkoj (do sada je prodato 4.000 jedinica), Austriji, Holandiji, Estoniji, Finskoj, SAD, a ove godine su plasirani i na ruskom i švedskom tržištu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image