• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ulaganja u Kopaonik 12 miliona evra

Direktor kompanije MK Mauntin rizort (Mountain Resort) Nikola Avram izjavio je danas da su do sada u modernizaciju i adaptaciju turističkog kompleksa na Kopaoniku uložili oko 8,5 miliona evra a da planiraju da do 2012. ukupna investicija bude oko 12 miliona.

Kompanija MK Mauntin rizort je krajem 2008. godine kupila hotel Grand, apartmanski kompleks Konaci Sunčani vrhovi i restoran Zvrk za 23 miliona evra od kompanije Internešenel CG (Internalitonal CG).

Avram je novinarima na Kopaoniku kazao da je u maju i junu u kompleksu registrovano oko 8,5 hiljada noćenja i da je to oko 30 odsto više nego u istom periodu prošle godine. On je kazao da je to rezultat poboljšanja ponude i usklađivanja cena.

Prema njegovim rečima, cilj je da Kopaonik, nakon ukidanja viza, bude deo regionalne turističke ponude. Avram je dodao da su cene niže nego u Austriji i Sloveniji, ali više u odnosu na planinske turističke centre u Bosni i Hercegovini i Bugarskoj.

Ocenjujući da do sada cene nisu bile realne, on je kazao i da će naredne zimske turističke sezone cene biti snižene, tako da će polupansion za Novu godinu, što je najskuplji aranžman, biti oko 110 evra umesto oko 140 koliko je bio prošle godine.

Cene u letnjoj sezoni su do 50 odsto niže nego u zimskoj, napomenuo je Avram.

On je kazao i da je cilj kompanije povećanje broja stranih turista, koji su, kako je naveo, u maju i junu ostvarili oko 600 noćenja.

Avram je najavio da će raditi na privlačenju turista iz Rusije i dodao da se u septembru očekuje potpisivanje ugovora o uvođenju čarter leta između Moskve i Niša kako bi u svakom trenutku u hotelskom kompleksu bilo oko 150 turista.

On je kazao i da im je namera da u objektima služe 85 odsto proizvoda iz okolnih mesta što je, kako je istakao, skuplje, ali deluje pozitivno na ekonomski razvoj tog dela Srbije.

Avram je podsetio i da je turistički trend da se piju i jedu proizvodi iz kraja u kojem se turistički kompleks nalazi.

Kako je kazao, u kompaniji očekuju da im se ukupna investicija isplati za osam godina.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image