• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I suva šljiva dobila asocijaciju

Na Osnivačkoj skupštini Nacionalne asocijacije porizvođača suve šljive bilo devet preduzeća iz Šapca, Osečine, Beograda, Pecke i drugih mesta Srbije.

Cilj udruživanje je, rečeno je na skupštini u Valjevu, unapređivanje proizvodnje šljive i suve šljive u Srbiji, zatim plasman na velika tržišta, pre svega Ruske federeacije.

Takođe, radi se i o potrebi podizanja novih, savremenih zasada ovog voća, kao i uvođenja oznake kvaliteta za srpsku suvu šljivu, rekao je Tanjugu direktor Zemljoradničke zadruge u Peckoj Živojin Plavšić.

Na pitanje zašto se u plasmanu računa pre svega na tržište Rusije, Plavšić kaže da ova zemlja poslednjih godina stalno povećava uvoz suve šljive, ali taj strpski proizvod ima veliku konkurenciju u uvozu iz Sjedinjenih Američkih Država, Čilea i Argentine.

Potrebno je da se boljim organizovanjem proizvođači i prerađivači suve šljive iz Srbije učvrste na ruskom tržištu i to za početak sa 1.000 tona, da bi u narednih pet godina taj izvoz dostigao 10.000 tona suve šljive na godišnjem nivou,
primetrio je Plavšić.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image