• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenci ulažu 12 miliona evra u Kragujevcu

Slovenačka fabrika elektronskih setova i plastičnih delova za automobile "Grah automotive" počela je izgradnju još jedne proizvodne hale u Batočini, površine 5.000 kvadratnih metara.

Vrednost investicije je oko 12 miliona evra, izjavio je danas Tanjugu direktor batočinske firme "Grah automotive" Aleksandar Zlatić.

Ta hala se gradi na zemljištu pored postojeće, koja je duplo manje površine, predočio je Zlatić ukazujući da će od ukupne vrednosti investicije sedam miliona evra biti uloženo u opremu, a preostali iznos u izgradnju objekta koji bi trebalo da bude završen do oktobra. U novom pogonu će u naredne dve godine posao dobiti 400 radnika.

"Nova hala imaće najsavremeniju tehnologiju za proizvodnju, na osnovu koje ćemo praviti proizvode za ugradnju u najsavremenije automobile, poput 'mercedesa', 'golfa' i ostalih vozila srednje i S klase", objasnio je Zlatić.

Firma "Grah automotive d.o.o" Batočina, sa 100 odsto stranim kapitalom, kompletnu proizvodnju automobilskih električnih instalacija izvozi i trenutno ima 200 zaposlenih.

Prema rečima Zlatića, fabrika je lani na inostrana tržišta prodala robe u vrednosti od 6,5 miliona evra, a sa novom proizvodnjom očekivanja su da se u 2013. godini izvoz, isključivo na zapadno tržište Evrope, poveća i do 40 miliona evra.

Prvi proizvodni pogon sovenačke fabrike "Grah automotive" otvoren je u Batočini 5. oktobra 2006. godine, a ceremoniji je prisustvovao i predsednik Srbije Boris Tadić.

Tada je vlasnik "Grah automotive" iz Slovenskih Konjica Robert Grah rekao da će fabrika kompletnu proizvodnju izvoziti u zemlje Evropske unije, i to za poznate proizvođače automobila "Mercedes", BMW, "Folksvagen", "Audi", "Daevu" i druge.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image