• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tuš" ipak stiže u Vranje

Iz slovenačkog trgovinskog lanca obavestili čelnike grada da bi hteli da utanače detalje na sastanku 15. avgusta, a s gradnjom krenu za dva meseca.

Trogodišnja neizvesnost, koju je prouzrokovala ekonomska kriza, uskoro će za Vranjance, najverovatnije, biti razrešena pošto će slovenački trgovinski lanac "Tuš", bar kako očekuju u ovom gradu, najkasnije za dva meseca početi izgradnju velikog i super modernog marketa u Vranju.

U tom objektu će, prema prvim procenama, biti zaposleno stotinu radnika.

Slovenci su, naime, o tome pre pet dana pismom zvanično obavestili gradonačelnika Vranja Miroljuba Stojčića i zatražili sastanak sa čelnicima grada do 15. avgusta, na kome će biti utvrđene sve pojedinosti ovog posla, koji treba da bude najveća investicija u Vranju u poslednjih četiri-pet godina.

Ovaj veliki trgovinski lanac iz Ljubljane zakupio je pre tri godine jednu od najatraktivnijih lokacija u Vranju i na opšte zadovoljstvo lokalne vlasti, a posebno građana Vranja i juga Srbije, najavio da će za godinu dana tu sagraditi super moderan market.

Ugovorom koji je pre tri godine potpisan sa gradonačelnikom Vranja, "Tuš" je zakupio lokaciju od 3,6 hektara neposredno pored fabrike "Alfa plam", za koju je odmah u gradski budžet uplatio 122 miliona dinara.

Istim ugovorom se ovaj veliki trgovinski lanac obavezao da će, povrh toga, svakog meseca, za svaki kvadratni metar zemljišta, plaćati 4,26 dinara, što znači da će u siromašni gradski budžet mesečno dolaziti novih 145.000 dinara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image