• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemački Dunker seli pogon u Suboticu

Nemačka kompanija "Dunker" svoju proizvodnju električnih motora sigurno će prebaciti u Srbiju do kraja godine, najavljuje "Badiše Cajtung".

U Subotici za Dunker već postoji kompletna infrastruktura u proizvodnoj hali površine oko 1.400 metara kvadratnih, prenela je danas Delegacija nemačke privrede za Srbiju i Crnu Goru iz Beograda, u svom majskom biltenu na nemačkom jeziku.

Nemački lokalni list "Badiše Cajtung", na koji se poziva bilten, piše da je direktor kompanije "Dunker" Nikolas Gref , na sastanku sa svojim saradnicima rekao da odlučujući argument za ovakvu odluku predstavlja upravo velika razlika u platnom bilansu između Srbije i Nemačke.

Kao prednost pri dislokaciji proizvodnje, Gref je naveo olakšavajuću okolnost da drugi investitor u Subotici, firma "Triton", gde Nemci nameravaju da presele svoje pogone, već poseduje kompletnu infrastrukturu za "Dunker" motore.

"Veoma brzo će biti omogućeno korišćenje oko 1.400 kvadratnih metara proizvodnog prostora pod krovom. Pri tome, naročito je naglašeno da grad Subotica pripada slobodnoj trgovinskoj zoni, sa čime budući izvoz iz Srbije, i pored toga što ona nije član Evropske Unije, neće biti dodatno opterećena carinskim troškovima", piše "Badiše Cajtung".

Time će Srbija, koja u Evropi, ali i Nemačkoj sve više biva prepoznatljiva kao dobra proizvodna lokacija, uskoro dobiti novog nemačkog investitora čija će proizvodnja, u najvećem, biti usmerena ka izvoznim poslovima.

U pomenutom novinskom članku, koji je svojim brojnim nemačkim čitaocima širom sveta prenela i Delegacija nemačke privrede za Srbiju i Crnu Goru, navedeno je da je Subotica sa svojih 150.000 stanovnika univerzitetski grad na krajnjem severu Srbije u blizini mađarske granice, koja već godinama ima proizvodnju elektromotora.

Gref je na kraju članka u nemačkim lokalnim novinama naveo da zbog te činjenice uopšte ne sumnja da će u Subotici naći dobre kvalifikovane saradnike i najavio da će "Dunker" do kraja godine u tom vojvođanskom gradu zaposliti 40 novih radnika.

Bilten "Nova tržišta jugoistočne Evrope", u izdanju Delegacije nemačke privrede za Srbiju i Crnu Goru, u svom majskom izdanju pisao je opširno upravo o investicionim mogućnostima u region Subotice.

Glavni urednik ovog biltena, koji se distribuira na više od 300 nemačkih privrednih institucija širom sveta, Milan Vučković, naveo je da će stranice ubuduće biti posvećene i drugim lokalnim samoupravama koje imaju konkretne investicione mogućnosti i projekte.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image