• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Alpina" dala najnižu cenu za deo Koridora X

Najnižu cenu na tenderu za izgradnju dve deonice na Koridoru 10, od Dimitrovgrada do Pirota, ponudila je austrijska kompanija "Alpina".

Komisija, koja je danas održala javno otvaranje ponuda pristiglih na tender, konstatovala je da je na drugom mestu ponuda kompanije "Primorje" iz Slovenije, dok je trećeplasirana ponuda domaćeg konzorcijuma, kojeg čine beogradski "Planum", "Putevi Užice" i Preduzeće za puteve Beograd.

Ponude će biti poslate na razmatranje Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), koja je finansijer saobraćajnice, a za 30-ak dana znaće se koja je ponuda izabrana, rečeno je Tanjugu.

Tender se odnosi na izgradnju dve deonice autoputa Pirot-Dimitrovgrad, u ukupnoj dužini 14,3 kilometra.

Javni poziv objavljen je 18. maja ove godine, a naručilac posla, preduzeće ''Koridor 10 d.o.o'', ponuđačima je ostavio mogućnost da dostavljaju ponude za izgradnju deonice autoputa od Pirota do Sukova, u dužini od šest kilometara, s rokom izgradnje do 18 meseci, i deonice od Sukova do Dimitrovgrada, u dužini od 8,3 kilometra, sa istim rokom izgradnje.

Ponuđači su mogli da dostave ponude za jednu ili obe deonice i da ponude popuste u slučaju dodele ugovora za obe deonice.

Ugovor će, kako je najavljeno, biti dodeljen ponuđaču čija ponuda bude najniža, suštinski odgovarajuća i koja ispunjava postkvalifikacione kriterijume.

Izgradnja deonica će biti finansirana sredstvima EBRD i to je prvi tender koji ta evropska finansijska institucija finansira na Koridoru 10.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image