• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Forcan: Iza sukob sa Miškovićem nema politike

Ne može da kada vam dobro ide budete "vešt biznismen" a kada ide loše da vam budu krivi političari, kaže doskorašnja potredsednica Delta holdinga Milka Forcan.

Bivša potpredsednica beogradskog Delta holdinga Milka Forcan izjavila je da ne postoji politička pozadina njenog sukoba sa vlasnikom te kompanije Miroslavom Miškovićem.

Forcanova je u intervjuu za novi broj sarajevskog nedeljnika Slobodna Bosna kazala da je sukob sa Miškovićem postao javan onog trenutka kada je on "ugrozio vlasnička prava druge strane i poželeo da pogazi dogovore".

"Razumem da je ovo dovoljno krupan sukob da će mu se pripisivati razni politički uticaji, ali tih uticaja nema", istakla je i dodala da "Miškoviću više odgovara priča da je država krenula na njega jer bolje zvuči".

Ona je ocenila i da je odluka Delta holdinga o prodaji trgovinskog lanca Maksi ili drugih delova kompanije isključivo poslovna odluka.

"Kada iscrpite mogućnost zaduživanja kod banaka, kada uslovi korišćenja kredita nisu više povoljni, kada se priča o nagomilanim dugovima, nisu vam krivi političari. Kada smo uspešni, to smo ostvarili sami, kada ne ide više kako treba, krivi su nam političari", kazala je ona.

Milka Forcan, koja je i predsednica Upravnog odbora Jugohemije, kazala je i da je ne interesuje stranački i politički angažman.

Forcanova je kazala i da krivičnu prijavu Miškovića protiv nje i njene sestre Smiljke Mileusnić-Adžić, direktorke Jugohenije smatra zastrašivanjem.

"Krivičnu prijavu smatram zastrašivanjem mene i moje porodice, s obzirom da se odnosi i na moju sestru, i da predstavlja pretnju 'Sad ćeš da vidiš kome se suprostavljaš", kazala je ona.

Obraćanje tužilaštvu, istakla je Milka Forcan, uz propratne komentare i aluzije na hapšenje, ne mogu nikom biti beznačajne, pogotovo ako znate odakle stižu.

Forcanova je kazala i da bi trebalo pustiti sud da odluči o krivičnoj prijavi koju je podnela protiv Miškovića i njegovih saradnika, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni polozaj u nameri da navedu Jugohemiju da odustane od potraživanja 600 miliona dinara od Delta stara, čiji je suvlasnik.

"Ja samo u procesu razlaza sa Miškovićem polažem prava na ono što mi po zakonu pripada i što sam zaradila radeći naporno skoro 20 godina. Sve radnje koje sam preduzela su isključivo odbrana od napada kome smo izloženi moji saradnici i ja", kazala je Forcanova.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image