• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija Iračanima gradi vojnu bazu

Iraku isporučena prva tri od 20 aviona "lasta" a postoji mogućnost izgradnje vojne baze, bolnice i isporuke raznorazne municije, najavio ministar Šutanovac.

Šutanovac je juče u Bagdadu razgovarao sa iračkim premijerom Nurijem al Malikijem i drugim visokim zvaničnicima o novim projektima, povratku građevinskih kompanija iz Srbije u Irak i mogućnosti za nastavak vojno-ekonomske saradnje, piše "Blic".

Šutanovac je, kako prenosi list, ocenio da je perspektiva jako dobra i najavio da se nastavlja proširivanje saradnje odmah po formiranju nove vlade Iraka kada će biti moguće i preciznije nastupanje sa procenom vrednosti tih poslova.

Zvaničnici Iraka su izrazili zainteresovanost da svoje vojnike i policajce školuju u Srbiji i naglasili da su odnosi dve zemlje na visokom nivou upravo zahvaljujući saradnji u oblasti odbrane.

Odbrambena industrija Srbije izvezla je na svetsko tržište tokom 2009. godine robu u vrednosti od oko 300 miliona dolara. Zaključila je nove ugovore vredne više od 500 miliona dolara, pre svega sa Irakom, Alžirom i Egiptom.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image