• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Forcan - Mišković 2:0

Privredni sud odbio dva zahteva Hemslejda, kiparske firme Miroslava Miškovića, za privremenim zabranama u Jugohemiji gde je Milka Forcan suvlasnik.

Privredni apelacioni sud odbio je zahtev kompanije Hemslejd, u vlasništu srpskog biznismena Miroslava Miškovića i matične firme Delta Holdinga, da se firmi Jugohemija menadžment privremeno zabrani raspolaganje sa dve zgrade u Beogradu, rečeno je danas agenciji Beta u tom sudu.

Kako je rečeno u sudu, u okviru istog rešenja odbijen je i zahtev da se kompanijama Jugohemija i Form komjunikejšn, vlasnicima Jugohemija menadžmenta, privremeno zabrani donošenje odluka o raspolaganju imovinom te firme.

Time je, kako je navedeno u Apelacionom privredom sudu, potvrđena prvostepena odluka Privrednog suda u Beogradu i odbijena žalba kompanije Hemslejd na tu odluku.

Kiparska kompanija Hemslejd, vlasnik je Delta holdinga i 60 odsto kapitala Delta stara, u kojem preostalih 40 odsto ima Form komunikejšns Milke Forcan.

Sporom oko imovine Jugohemije i blokiranja računa Delta stara, vlasnika 77 odsto akcija te farmaceutske fabrike, obelodanjen je sukob vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića i njegove dojučerašnje bliske saradnice Milke Forcan.

Delta je u julu podnela krivične prijave protiv Milke Forcan, predsednice Uprevnog odbora Jugohemije i njenje sestre Smiljke Mileusnić-Adžić, direktorke te kompanije, zbog sumnje da su zloupotrebile službeni položaj, a povod su vlasnički odnosi u Jugohemiji i u Delta staru.

Prema ranijim navodima iz Delte, osnivanjem kompanije Jugohemija menadžment, povećan je udeo firme Form komjunikejšns u farmaceutskoj kompaniji Jugohemija.

U Delti su naveli da je Jugohemija na novu firmu, kao osnivački kapital od 25 odsto unela dve zgrade u Resavskoj ulici u Beogradu, dok je Form komjunikejšns za 75 odsto vlaništva unela manjinski udeo u firmi Delta star, većinskom vlasniku Jugohemije.

Milka Forcan je obacila optužbe da je nelegalno otuđila deo imovine Jugohemije.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image