• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poskupeo hleb velikih pekara

Hleb Beogradske pekarske industrije i Klasa od danas skuplji u proseku za 15 odsto, potvrdio direktor Beogradske pekarske industrije Nuri Šahid. Privatni pekari odložili poskupljenje očekujući dogovor sa Ministarstvom trgovine.

Nova cena hleba "Sava" je 44 dinara.

Nove više cene hleba izazvao je nagli skok cene pšenice.

Članice Unije pekara Srbije obezbediće da na celoj teritoriji Srbije bude dostupan beli hleb "sava" po staroj ceni od 38 dinara za veknu, izjavio je danas predsednik tog udruženja Zoran Pralica.

On je agenciji Beta kazao da će Unija pekara sutra i u petak, 20. avgusta, nastaviti razgovore sa Ministarstvom trgovine Srbije i Direkcijom za robne rezerve, o pozajmici brašna za proizvodnju hleba "sava".

Pekari koji budu želeli, moći će da pozajme brašno iz Robnih rezervi, sa rokom vraćanja od godinu dana, kazao je Pralica i kazao da će se više detalja o tome znati nakon završetka razgovora sa Ministarstvom i Direkcijom, u petak popodne.

Prema ranijim informacijama, pekari bi trebalo da dobiju pozajmicu od 100.000 tona brašna iz Robnih rezervi, uz obavezu da u roku od šest meseci ne menjaju cenu hleba.

Predsednik Unije pekara je naveo je ranije da se godišnje u Srbiji za hleb potroši oko 500.000 tona brašna, a samo za hleb "sava", od belog brašna tip 500, oko 450.000 tona.

U Srbiji, prema podacima Unije pekara, ima oko 7.000 pekara u kojima radi oko 70.000 ljudi.


(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image