• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavljena montaža "punta" u Kragujevcu

U pogonima fabrike "Fiat automobili Srbija" danas je nastavljena montaža "punta klasik" koja je bila prekinuta tri sedmice zbog odlaska radnika na letnji kolektivni godišnji odmor.

Prema rečima predsednika Samostalnog sindikata "Zastava automobila" Zorana Mihajlovića, "fabrika radi punim kapacitetom, što znači da će dnevno sa montažnih traka silaziti 120 'punta' kao što je bilo i pre odlaska radnika na godišnji odmor".

Zaposleni u FAS-u su u ovoj godini koristili kolektivni godišnji odmor u januaru u trajanju od dve sedmice, a jednu nedelju nisi radili i u vreme obeležavanja uskršnjeg praznika.

U pogonima FAS-a od aprila prošle godine montira se "punto klasik" od delova koji stižu iz Torina, a na montaži tog automobila radi oko 1.000 radnika zaposlenih u toj italijansko-srpskoj fabrici, dok je 1.600 radnika na platnom spisku "Zastava automobila" i čekaju da ih preuzme novoformirana fabrika.

Prema rečima Mihajlovića, od tih 1.600 radnika, velika većina njih, takođe je koristila godišnji odmor u protekle tri sedmice, izuzev nešto manje od stotinu radnika koji su bili radno angažovani na dislokaciji opreme iz starih proizvodnih pogona.

Kompanija "Fiat automobili Srbija" osnovana je 2008. kao zajedničko preduzeće "Fiat Grupe" i Republike Srbije, sa ciljem da se stvori osnova za godišnju proizvodnju oko 200.000 malolitražnih automobila koji bi se prodavali na domaćem i stranom tržištu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image