• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kod Doboja otkopali kosture žrtava iz 1945.

Budvanska organizacija "Otkrićemo istinu" saopštila je danas da je u mestu Majevac kod Doboja u BiH ekshumirala ostatke 23 ljudska kostura u jamama u kojima se, kako tvrde, nalaze kosti stotina žrtava partizanskog zločina iz 1945. godine.

"Do sada smo, zajedno sa nekoliko entuzijasta, iz dve jame ekshumirali ostatke 23 kostura ubijenih, a otkopavanje grobnica se nastavlja", navodi se u saopštenju te NVO, i ističe da se radi o zločinu "nad stotinama bolesnika, tifusara i ranjenika koje su partizanske snage pobile u noći između 7. i 8. marta 1945. godine".

U toj organizaciji navode da će posmrtni ostaci majevačkih žrtava biti sahranjeni krajem oktobra u zajedničkoj grobnici u tom bosanskom selu.

NVO je kritikovala crnogorske vlasti zbog izostanka njihove pomoći u tom slučaju i pozvala državne organe na poštovanje međunarodnih konvencija.

"Stoga se moramo sami okupiti i smoći snage i sredstava da skinemo tajnu sa nasilno umorenih i dostojno ih sahranimo", piše u saopštenju budvanske NVO koja je o tim događajima izdala knjigu pod nazivom "Pucaj, rat je završen".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image