• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jat" i "Turkiš erlajns" se skoro sporazumeli

Odlazeći turski ambasador Suha Umar izjavio je da je sporazum o partnerstvu između turskog nacionalnog avioprevoznika "Turkiš erlajnza" i srpske aviokompanije "Jat ervejz" "skoro gotov".

"Turska strana razmišlja o tome kako da taj sporazum najbolje iskoristi", saopštilo je danas Ministarstvo za infrastrukturu.

Umar je u razgovoru sa ministrom za infrastrukruru Milutinom Mrkonjićem zamolio za strpljenje srpske strane, "pošto se u Turskoj uskoro održava referendum od nacionalnog značaja, pa su i sve bitne odluke odložene na čekanje do završetka referenduma sredinom septembra", navedeno je u saopštenju.

"Izgradnja autoputa Beograd - južni Jadran je značajan stateški projekat. Taj put je direktan pristup Jadranu i Mediteranu i to je strateška vizija. Zahvalan sam predsedniku Srbije Borisu Tadiću i vama kao ministru, na ovoj strateškoj viziji", izjavio je tom prilikom turski ambasador.

Umar je informisao ministra Mrkonjića i o poseti turske kompanije "Kolin" Beogradu, koja će najverovatnije početi izgradnju autoputa Beograd - Bar za nekoliko meseci.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image