• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gasprom štiti cenu akcija NIS-a

Glavni broker invest grupe Sinteza Nenad Gujaničić ocenio je danas da gubitak Naftne industrije Srbije ne bi trebalo da izazove pad cena akcija te kompanije ispod 4,8 evra.

Gujaničić je posle predstavljanja NIS-a na Beogradskoj berzi novinarima kazao da je za građane koji su dobili akcije NIS-a najvažnije da većinski vlasnik Gasrpomnjeft ima obavezu da u februaru 2011. ponudti otkup akcija po ceni od 4,8 evra za komad.

"To bi trebalo da bude brana eventualnom padu cene jer se očekivalo da kompanija ni ove godine neće imati fantastičine poslovne rezultate", kazao je on.

Gujaničić je kazao da je dobro što će većinski vlasnik NIS-a raditi na restrukturiranju kompanije što znači da će dugoročno poslovanje biti znatno bolje.

"Naftna industrija kao i većina privrede u Srbiji ima problema sa kursom i to je, kao što je navelo poslovodsto, najveći razlog negativnog poslovanja u prvoj polovini ove godine", kazao je on.

Gujaničić je kazao da ukoliko budu želeli građani mogu da kupuju akcije NIS-a preko brokerskih kuća i da je uobičajena provizija za manje investitore oko jedna odsto vrednosti transakcije.

Trgovanje akcijama NIS-a na prajm marketu Beogradske berze počeće u ponedeljak, 30. avgusta, po početnoj ceni od 505 dinara po komadu (oko 4,8 evra).

Ruski Gaspromnjeft vlasnik je 51 odsto akcija NIS-a, odnosno 83.160.800 komada, dok je Republika Srbija u svom vlasništvu zadržala 29,9 odsto akcija.

Preostale akcije, 19,1 odsto su u rukama bivših i sadašnjih zaposlenih NIS-a, 4,8 miliona građana Srbije koji su besplatno dobili po pet akcija, kao i nekolicine firmi i građana, koji su akcije sticali dok je kompanija bila zatvoreno akcionarsko društvo.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image