• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gas i struja ne poskupljuju – do daljnjeg

Struja i gas ne poskupljuju "do daljnjeg", jer bi to bio veliki udar na standard građana, javila je večeras RTS.

U Ministarstvu energetike potvrđeno je da će Vlada najkasnije za desetak dana izneti predlog o pomoći toplanama kako bi one obezbedile sigurno snabdevanje energentima.

Postoji `politicki dogovor` da se cena gasa za sada ne menja ali se razmatraju druge mogućnosti da se pitanje dugovanja `Srbijagasu` bar ublaži, a moguć je i reprogram dugovanja, saznaje nezvanično RTS u Vladi Srbije.

Ministar energetike Petar Škundrić je, kako je prenela ova televizija, poručio da će grejna sezona početi na vreme.

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dragomir Marković izjavio je proteklih dana da će EPS do kraja ove godine zatražiti drugo poskupljenje struje u 2010, koje neće biti veće od 10 odsto, jer je cena struje u Srbiji među najnižima u Evropi.

Nedavno je i direktor „Srbijagasa" Dušan Bajatović najavio da potrošače gasa u Srbiji neminovno čeka novo poskupljenje od zime i istakao da bi gas trebalo da poskupi za 20 odsto.

Predsednik Udruženja toplana Srbije Milovan Lečić izjavio je prošle nedelje da se toplane pripremaju za početak grejne sezone i izrazio očekivanje da će ovogodišnja grejna sezona u Srbiji početi na vreme, odnosno 15. oktobra, uprkos problemima sa kojima se toplane suočavaju.

"Radimo na tome da toplane pripremimo za početak grejne sezone 15. oktobra, ali sa velikom dozom rizika da li će remonti biti uspešno i na vreme završeni," rekao je Lečić i ukazao da se toplane suočavaju sa problemima koji se odnose na dugove iz prošle grejne sezone i obezbeđivanje neophodnih količina energenata.

Toplane samo za gas duguju sedam milijardi dinara.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image